Podstawy połączeń MIDI

Dział dla początkujących adeptów sztuki realizacji. Nie krępuj się zwrócić ze swoją sprawą, nic nie jest proste a ta dziedzina już szczególnie.
Toffi
Kontakt:
Podstawy połączeń MIDI

Post autor: Toffi » środa 09 lis 2005, 03:40

Jak to zrobić? -

Są klawisze nr1 - dalej komp z sekwencerem (w którym gdzie niegdzie podpięłem wirtualne instrumenty) a z tego kompa dalej sobie leci kabelek do klawiszy nr.2 w których też mam kilka brzmień do zastosowania w sesji (powiedzmy 1, 17 i 78). Jak teraz muszę ustawić sekwencer, żeby przydzielić osobno do każdego z tych trzech brzmień w klawiszach nr.2 trzy oddzielne ślady w sekwencerze kompa? Dopowiem, że klawisze nr.2 mają na pokładzie mały aranżer (mnie akurat nieprzydatny) w którym można budować odzielne dla wskazanej barwy przebiegi, a potem te barwy jednocześnie odtwarzać zgodnie z poszczególnie dla nich zaprogramowaną w aranżerze linią melodyczną. Ten sam manewr chcę wykonać w sekwencerze kompa. Przydzielanie kanałów

(od 1 do 16) jak to robię w przypadku softwarowego gigastudio nie przynosi rezultatu, bo bez względu który kanał wybieram odtwarzana jest zawsze pierwsza barwa klawiszy nr.2 pozostałe są ignorowane. To trzeba gdzieś indziej pogrzebać, ale właśnie nie wiem gdzie.

Czy ktoś może mi poradzić co i jak tutaj poustawiać?

Zbynia

Re: Podstawy połączeń MIDI

Post autor: Zbynia » środa 09 lis 2005, 13:13

msualbys stworzyc multi w klawiszu - czyli kilka barw na raz przypisanych na odpowiednie strefy

za duzo zabawy jak dla mnie

ODPOWIEDZ