Zastanawiam sie nad kupnem wzmacniacza audio, i wymyslilem opcje zastosowania wzmacniacza samochodowego ..
czy moglby mi ktos powiediec jakie sa za i przeciw ?
Wzmacniacz samochodowy jako wzmacniacz domowy ?
Re: Wzmacniacz samochodowy jako wzmacniacz domowy ?
...Zastanawiam sie nad kupnem wzmacniacza audio, i wymyslilem opcje zastosowania wzmacniacza samochodowego ..
czy moglby mi ktos powiediec jakie sa za i przeciw ? ...
Przede wszystkim takie są przeciw, że wzmacniacz samochodowy jest i zawsze będzie tylko wzmacniaczem samochodowym i rządzi się troche innymi regułami niż wzmacniacz domowych systemów hi-fi. Nie bez powodu mamy rozróżnienie na wzmacniacze samochodowe i wzmacniacze "domowe".
Przede wszystkim takie są przeciw, że wzmacniacz samochodowy jest i zawsze będzie tylko wzmacniaczem samochodowym i rządzi się troche innymi regułami niż wzmacniacz domowych systemów hi-fi. Nie bez powodu mamy rozróżnienie na wzmacniacze samochodowe i wzmacniacze "domowe".
Pozdrawiam
A są jakiekolwiek za? Może jedynie sprawność energetyczna, ale
zasilanie, zniekształcenia, ergonomia - wszystko świadczy przeciwko takiemu "pomysłowi racjonalizatorskiemu"
zasilanie, zniekształcenia, ergonomia - wszystko świadczy przeciwko takiemu "pomysłowi racjonalizatorskiemu"
Aha,no rozumiem, wlasnie nie wiedzialem jakiej jakosci sa wzmacniacze samochodowe, wydawalo by sie, ze dzwiek w nich pzretwarzany jest bezposrednio, dzieki czemu wlasnie maja mniejsze znieksztalcenia, a z kolei maja duzy zapas energii by graly na nich ladnie basy...
takze dzieki za inf. :)
takze dzieki za inf. :)
...Zastanawiam sie nad kupnem wzmacniacza audio, i wymyslilem opcje zastosowania wzmacniacza samochodowego ..
Niedawno o tym było. Generalnie trzeba przyjąć zasadę: ta sama jakość w wydaniu samochodowym kosztuje minumum 3x drożej niż w wydaniu "domowym".
pozdr
Niedawno o tym było. Generalnie trzeba przyjąć zasadę: ta sama jakość w wydaniu samochodowym kosztuje minumum 3x drożej niż w wydaniu "domowym".
pozdr
bębniarz
tanie te wzmaki nie sa - jakosciowo tez nie powalaja - kiedys mozna bylo kupic cos sony'ego czy rockforda o najlepszych parametrach - teraz tylko badziewie a to co ma kozackie parametry kosztuje naprawde bardzo duzo
no i musialbys do tego zakupic transformator ze stabilizatorem a to tez nie maly koszt
no i miec przedwzmacniacz bo koncowki regulacji nie maja
no i musialbys do tego zakupic transformator ze stabilizatorem a to tez nie maly koszt
no i miec przedwzmacniacz bo koncowki regulacji nie maja