Witam, to pytanie zadalem niedawno na jednym z watkow, ale poniewaz nie uzyskalem jeszcze odpowiedzi, postanowilem wyodrebnic jako temat:
Czy istnieje mozliwosc synchronizacji dowolnego DAW`u z Fostexem D90 w taki sposob, aby slady zapisane na D90 byly widoczne w postaci graficznej w DAW`ie (czyli tak, jakby zapis byl dokonany na HDD komputera poprzez interfejs audio) Dokladnie cos takiego dziala na mojej AM , lecz tam jest "oczywiscie" PROTOOLS,a nagrywarki zewnetrzne to Alesisy (nosnik VHS) W zwiazku z tym niewiem czy to ProTools jest taki genialny, czy to te Alesisy maja tak genialna komunikacje z DAWem (maja wlasny sterownik-robia za interfejs) ... prosze o rozjasnienie tematu
POZDRAWIAM !
DAW + zewnętrzna rejestracja z Fostexa
Re: DAW + zewnętrzna rejestracja z Fostexa
Dokladnie cos takiego dziala na mojej AM , lecz tam jest "oczywiscie" PROTOOLS,a nagrywarki zewnetrzne to Alesisy (nosnik VHS) W zwiazku z tym niewiem czy to ProTools jest taki genialny, czy to te Alesisy maja tak genialna komunikacje z DAWem (maja wlasny sterownik-robia za interfejs) ... prosze o rozjasnienie tematu
Temat rozjasnimy, jak Ty rozjasnisz, co przez to rozumiesz. Jak AM (jak rozumiem czterowejsciowa AudioMedia) komunikuje sie bez zadnych dodatkowych bajerow z osmioma sladami magnetofonu ADAT, jak sie synchronizuje i jakim cudem pokazuje bez wgrywania? Krotko mowiac opisz, jak masz teraz, to sie cos wymysli
Temat rozjasnimy, jak Ty rozjasnisz, co przez to rozumiesz. Jak AM (jak rozumiem czterowejsciowa AudioMedia) komunikuje sie bez zadnych dodatkowych bajerow z osmioma sladami magnetofonu ADAT, jak sie synchronizuje i jakim cudem pokazuje bez wgrywania? Krotko mowiac opisz, jak masz teraz, to sie cos wymysli

Temat rozjasnimy, jak Ty rozjasnisz, co przez to rozumiesz. Jak AM (jak rozumiem czterowejsciowa AudioMedia)
Obstawiałbym że AM to akademia muzyczna...
Obstawiałbym że AM to akademia muzyczna...
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
...oczywiscie ze Akademia Muzyczna.........
Synchronizuje Fostexa poprzez MIDI z interfejsem audio i na tym sie konczy: synchro transportu,ew. SysEx. A moje pytanie: - czy istnieje do tego modelu (D90+D80) rozszezenie sprzetowe umozliwiajace wyswietlanie graficzne sladow (obwiedni) w Dowolnym DAW pod PC - intuicja mi mowi, ze to dosc leciwe urzadzenie i o takich luxusach mozna zapomniec ;)
pozdrawiam
pozdrawiam
a nie laska zajrzec na strone producenta?
nie nie ma takiej mozliwosci
nie nie ma takiej mozliwosci
...a nie laska zajrzec na strone producenta?
nie nie ma takiej mozliwosci...
No ale ADATy to juz w ogolenie maja takiej mozliwosci, a jednak dzialaja tak, jak chce pytajacy. Nadal nie wiemy, jakiej funkcjonalnosci oczekuje - bo jezeli takiej, jak z ADATami, to bez problemu
nie nie ma takiej mozliwosci...
No ale ADATy to juz w ogolenie maja takiej mozliwosci, a jednak dzialaja tak, jak chce pytajacy. Nadal nie wiemy, jakiej funkcjonalnosci oczekuje - bo jezeli takiej, jak z ADATami, to bez problemu

dzialaja bo obsluga transportu jest przez midi - start stop,rec,puncze,powtroki
cala reszta edycji jest z przedniego panelu.....
a gdyby mialy mozliwosc wyswietlania na kompie to jaki sens mialoby ich uzytkowanie?dlatego wypadly z obiegu i nikt juz tego nie kupuje....
cala reszta edycji jest z przedniego panelu.....
a gdyby mialy mozliwosc wyswietlania na kompie to jaki sens mialoby ich uzytkowanie?dlatego wypadly z obiegu i nikt juz tego nie kupuje....
kolego Zbyniu. Jesli masz odpowiadac takim lekcewazacym tonem, nieodpowiadaj na ten post wogole ! Oczywiscie ze 10X zagladalem na strone producenta,instrukcje itp. Choc pytanie z gory naiwne,postanowilem zapytac (jakbys niezauwazyl -chodzilo mi o rozszerzenie)
Fakt faktem zapomnialem napisac, ze nie posiadam w komputerze interfejsu ADAT. Czy zakup takowego rozwiaze moj problem ? Jak wowczas wyglada synchronizacja ? (D90 posiada jedynie do tego celu we/wy Midi)
A chodzi mi o mozliwosc dodatkowej-rownoleglej rejestracji (poza PC) na D90. To oczywiscie jest mozliwe i ADAT nie jest wymagany (do D90 posylam sygnal analogowy)
Meczy mnie jednak brak wizualnego interfejsu.
pozdrawiam wszystkich zyczliwych!
Fakt faktem zapomnialem napisac, ze nie posiadam w komputerze interfejsu ADAT. Czy zakup takowego rozwiaze moj problem ? Jak wowczas wyglada synchronizacja ? (D90 posiada jedynie do tego celu we/wy Midi)
A chodzi mi o mozliwosc dodatkowej-rownoleglej rejestracji (poza PC) na D90. To oczywiscie jest mozliwe i ADAT nie jest wymagany (do D90 posylam sygnal analogowy)
Meczy mnie jednak brak wizualnego interfejsu.
pozdrawiam wszystkich zyczliwych!