Wtyczka do kompensacji opóźnień

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
Master
Wtyczka do kompensacji opóźnień

Post autor: Master » poniedziałek 19 wrz 2005, 09:35

widziałem kiedys , lub czytałem niestety teraz nie pamietam, o plaginie który komesuje opoznienia . dam przyklad , w Logicu wyrównywane sa opoznienia na sladach oraz dla instrumentów VST ale juz nie na BUS -ach ... gdy ostatnio podłaczyłem SIR'a . ( reverb) było tak duze opoznienie ze zaczeło cos ( popiardywac ) myslałem ze to z braku mocy . ale nic z tego .. gdy właczyłem SIR 'a na slad wszystko było OK, wyczytałem gdzies ze własnie ten reverb ma bardzo duze opoznienie .. wiec Pytanie o Wtyczke .

dziekuje .

Awatar użytkownika
Boluś

Re: Wtyczka do kompensacji opóźnień

Post autor: Boluś » poniedziałek 19 wrz 2005, 14:12

Albo mi sie zdaje , albo taka wtyczka była na ktorejs płycie EiS . nie jestem pewnien , ale wiem cos takiego istnieje . , zaraz chyba Voxego czy cos takiego .

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 19 wrz 2005, 16:39

to daj ten poglos na auxa a nie na busa

niektore maja latencje dochodzaca do 60ms.......

nie wiem jak w logicu ale w samplitude jest mozliwosc ustawienia recznie latencji dla efektow

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » poniedziałek 19 wrz 2005, 18:38

1. Logic 7.1 ma automatyczna kompensacje opoznienia na busach

2. Nawet bardzo stare wersje maja wtyczke "Sample Delay", ktora sluzy wlasnie do tego o czym piszesz
[addsig]

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » poniedziałek 19 wrz 2005, 19:03

...1. Logic 7.1 ma automatyczna kompensacje opoznienia na busach

2. Nawet bardzo stare wersje maja wtyczke "Sample Delay", ktora sluzy wlasnie do tego o czym piszesz

...

1) Logic 7,1 dziala na MACU .

2) Sample Delay , jak sama nazwa wskazuje to jest Delay , i nie działa jako kompesacja Latencji .

3) widziałem wtyczka ktora automatycznie kompesuje utracona latecje . nie stety nie pamietam gdzie .

ODPOWIEDZ