Access Virus TI
Czy ktoś posiada już ten syntezator? Jak wrażenia? Czy wrto mieć takie cacko w studio domowym?Cena trochę wysoka ale dobrej klasy syntezatory tyle kosztują. Proszę o opinie.
Re: Access Virus TI
...Czy ktoś posiada już ten syntezator? Jak wrażenia? Czy wrto mieć takie cacko w studio domowym?Cena trochę wysoka ale dobrej klasy syntezatory tyle kosztują. Proszę o opinie....
Sam nie moge doczekac sie premiery... pomimo ze mozna juz zobaczyc w wielu sklepach zapowiedzi na ten temat nikt "fizycznie" go narazie nie posiada. Dzwoniłem w piątek do oficjalnego dystrybutora ... i dowiedziałem sie ze "może" w pażdzierniku bedzie dostepny... ciekawi mnie natomiast cena... jeden z wiodących sklepów w Polsce jest tańszy niz renomowany sklep w Niemczech...
Sam nie moge doczekac sie premiery... pomimo ze mozna juz zobaczyc w wielu sklepach zapowiedzi na ten temat nikt "fizycznie" go narazie nie posiada. Dzwoniłem w piątek do oficjalnego dystrybutora ... i dowiedziałem sie ze "może" w pażdzierniku bedzie dostepny... ciekawi mnie natomiast cena... jeden z wiodących sklepów w Polsce jest tańszy niz renomowany sklep w Niemczech...

Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
Cena w Audiostacji to 7390zł ale trochę śmieszy mnie fakt podawania ceny na produkt którego jeszcze nie ma... Podobno powodem opóźnienia są problemy z oprogramowaniem VirusControl.
...... Podobno powodem opóźnienia są problemy z oprogramowaniem VirusControl....
Jezeli tak to niech dopracuja dobrze soft... nie chciałbym miec problemów podobnych jak np. w Novation Supernova II... szlak mnie trafiał jak pracowałem nad edycją... i nagle instrument sie wieszał. Dlatego tez pozbyłem sie Supernovej jak nadażyła sie okazja...
Jezeli tak to niech dopracuja dobrze soft... nie chciałbym miec problemów podobnych jak np. w Novation Supernova II... szlak mnie trafiał jak pracowałem nad edycją... i nagle instrument sie wieszał. Dlatego tez pozbyłem sie Supernovej jak nadażyła sie okazja...

To miłe, że są jeszcze ludzie którzy cenią sobie "żywy i namacalny" sprzęt ;0) Moje zdanie jest takie, że każdy kto zajmuje się tworzeniem muzyki powinien mieć sprzętowy instrument..choć jeden-dobry. A ten Virus TI zapowiada się na istną rewolucję w klasie wirtualnych analogów.
... A ten Virus TI zapowiada się na istną rewolucję w klasie wirtualnych analogów....
he he 80 głosów polifoni robi wrażenie pozatym TI jako jedyny bedzie sie dał wykorzystywać jako dodatkowy plug-in w komputerze no i brzmienie... dynamika barw... o nią zapewne nie musimy sie martwić. Juz poprzednie modele są klasa samą dla siebie... mam virusa kc i zapewne nigdy sie z nim nie rozstane... aktualnie poszukuje na różnych zachodnich aukcjach virusa kb aby być szczesliwym posiadaczem całej serii...
he he 80 głosów polifoni robi wrażenie pozatym TI jako jedyny bedzie sie dał wykorzystywać jako dodatkowy plug-in w komputerze no i brzmienie... dynamika barw... o nią zapewne nie musimy sie martwić. Juz poprzednie modele są klasa samą dla siebie... mam virusa kc i zapewne nigdy sie z nim nie rozstane... aktualnie poszukuje na różnych zachodnich aukcjach virusa kb aby być szczesliwym posiadaczem całej serii...

Grałem na Virusie C. Dla mnie żadna Supernova czy Nord Lead nie dorównuje brzmieniowo do Virusa. Ciekawe ile muzyków jeszcze w Polsce czeka na Virusa TI? Bo jakoś tłumu oprócz nas w tej dyskusji nie ma...
Ja zauważyłem taką sposobność, iż wiekszosc osób na tym forum, którzy próbują robic muze typu techno... trance... korzysta z wirtualnych instrumentów zainstalowanych na kompie lub korzysta z sampli... powód... sprzętowe odpowiedniki są po prostu drogie i mało kto może pozwolić sobie na zakup kilku instrumentów z wyższej półki...
pozatym TI jako jedyny bedzie sie dał wykorzystywać jako dodatkowy plug-in w komputerze
No niezupelnie. To tylko kwestia czasu kiedy taka funkcjonalnosc pojawi sie w innym sprzecie. Poza tym w SX 3.1 mozesz kazdy zewnetrzny syntezator wstawic do racka vst i pracowac jak na instrumencie vst. Na razie jest sporo ograniczen jesli chodzi o taka mozliwosc, ale TI tez jeszcze nie ma rynku
Hubi
No niezupelnie. To tylko kwestia czasu kiedy taka funkcjonalnosc pojawi sie w innym sprzecie. Poza tym w SX 3.1 mozesz kazdy zewnetrzny syntezator wstawic do racka vst i pracowac jak na instrumencie vst. Na razie jest sporo ograniczen jesli chodzi o taka mozliwosc, ale TI tez jeszcze nie ma rynku

Hubi
he he 80 głosów polifoni robi wrażenie
To tez dzis nic nadzwyczajnego. Taki zwykly Kompakt ze stajni NI ma 256 glosowa polifonie.
Hubi
To tez dzis nic nadzwyczajnego. Taki zwykly Kompakt ze stajni NI ma 256 glosowa polifonie.
Hubi