AKG K240 Studio vs Monitor

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
kpx
AKG K240 Studio vs Monitor

Post autor: kpx » niedziela 28 sie 2005, 13:41

Czy ktos porownywal te sluchawki? Wersje Studio dobrze juz znam i sa naprawde swietne. Mam okazje zakupu wersji Moniotor i slyszalem ze jakosc odsluchu znacznie odbiega od wersji Studio na niekozysc tych pierwszych. Czy roznica jest az tak zauwazalna?

Awatar użytkownika
netes

Re: AKG K240 Studio vs Monitor

Post autor: netes » niedziela 28 sie 2005, 18:22

... Czy ktos porownywal te sluchawki? Wersje Studio dobrze juz znam i sa naprawde swietne. Mam okazje zakupu wersji Moniotor i slyszalem ze jakosc odsluchu znacznie odbiega od wersji Studio na niekozysc tych pierwszych. Czy roznica jest az tak zauwazalna?...

Szczerze mówiąc nie miałem okazji słuchać obu - pracuje na modelu Studio, jednak podstawowa zauważalna różnica to impedancja, przez co głośność wersji Monitor jest niższa niż w przypadku wersji Studio.

Poza tym wersja Studio posiada lepsze odwzorowanie basu. Monitor z tego co się orientuje jest bardziej nakierowany na stosowanie na scenie niż w studiu.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ