Problem - pady do perkusji??

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
deamonetes
Problem - pady do perkusji??

Post autor: deamonetes » sobota 27 sie 2005, 17:11

Witam na forum.

No właśnie mam taki problem, wraz z kapelą doszliśmy do wniosku że przydały by nam się elektornieczne wstawki. NIestety wszyscy jesteśmyn w tym temacie zieloni . Kiedyś widziałem taką perkusje złożoną z samych padów . Na jakiej zasadzie działają te pady?? czy da sie je programować (żeby na odpowiedni pad był odpowiedni dzwięk)?? jak sie je programuje ? co kupić żeby wyszło najtaniej?? i potrzeba do tego jakiegoś wzmacniacz czy miksera czy wystarczy sam głośnik??

Z góry dzięki za porady.

P.S sorki za tę lamerskie podejście ale na serio się na tym nie znam.

Awatar użytkownika
Kuma
Kontakt:

Re: Problem - pady do perkusji??

Post autor: Kuma » sobota 27 sie 2005, 17:30

...Witam na forum.

No właśnie mam taki problem, wraz z kapelą doszliśmy do wniosku że przydały by nam się elektornieczne wstawki. NIestety wszyscy jesteśmyn w tym temacie zieloni . Kiedyś widziałem taką perkusje złożoną z samych padów . Na jakiej zasadzie działają te pady?? czy da sie je programować (żeby na odpowiedni pad był odpowiedni dzwięk)?? jak sie je programuje ? co kupić żeby wyszło najtaniej?? i potrzeba do tego jakiegoś wzmacniacz czy miksera czy wystarczy sam głośnik??

Z góry dzięki za porady.

P.S sorki za tę lamerskie podejście ale na serio się na tym nie znam....

Taki zestaw musi się składać z:

padu(w) podłączonego do:

modułu brzmieniowego(lub samplera)

Pad wyzwala impuls, który powoduje odtworzenie dźwięku w module - do czego podłączysz wyjście(a) modułu to już Twoja sprawa - minimum to wzmacniacz i głosnik.

W zalezności od rodzaju sprzętu jeden pad może mieć nawet kilka stref z przyporządkowanymi różnymi brzmieniami. Najlepszy moduł, to taki do którego można ładować własne sample czy loopy. Temat jest rozległy, więc polecam wyszukiwarki.

pozdr
[addsig]
bębniarz

Fant

Post autor: Fant » sobota 27 sie 2005, 17:40

Może coś takiego.
[addsig]
from one source all things depend....

Awatar użytkownika
deamonetes

Post autor: deamonetes » sobota 27 sie 2005, 19:33

takie coś było by extra tylko że za drogie trzeba chyba bedzie szukac czegos tego stylu ale uzywanego albo polskiego ;]moze ktos wie co wyjdzie tanio

ODPOWIEDZ