Samson Resolv V65a

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
maslak_s
Samson Resolv V65a

Post autor: maslak_s » poniedziałek 01 sie 2005, 09:37

co mozecie powiedziec o tych monitorach ?

czy sa moze jeszcze jakies inne, lepsze w tym przedziale cenowym (do 1500zl)
www.klub.agaton.pl

BRAF1

Re: Samson Resolv V65a

Post autor: BRAF1 » wtorek 02 sie 2005, 18:31

...co mozecie powiedziec o tych monitorach ?

czy sa moze jeszcze jakies inne, lepsze w tym przedziale cenowym (do 1500zl)...

ponoc są...
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.

Davi

Post autor: Davi » wtorek 02 sie 2005, 21:22

dołóż cos kolo 100 zł i kup Alesis M1 mk2 są całkiem niezłe , trochę przewalają bas i są nieco zamulone ale za tą kasę konkurencji wielkiej nie maja, dopiero Event z serii TR , albo KRK z serii Rokit , ale to już troszkę większa kasa

pozdrowko

BRAF1

Post autor: BRAF1 » wtorek 02 sie 2005, 21:43

...dołóż cos kolo 100 zł i kup Alesis M1 mk2 są całkiem niezłe , trochę przewalają bas i są nieco zamulone ale za tą kasę konkurencji wielkiej nie maja, dopiero Event z serii TR , albo KRK z serii Rokit , ale to już troszkę większa kasa

pozdrowko

...

Event TR5 kosztują mniej więc tyle samo co Alesisy ok.1500zł.

Lepiej chyba dołożyc 500 zł i kupic klasyczne Tannoy reveal active!?
Jestem w trakcie urządzania domowego mini studia nagran dla celów własnych.Komponuje muzykę pop-rock. Uczę się realizacji dźwięku.

BRAF1

Post autor: BRAF1 » wtorek 02 sie 2005, 21:48

......dołóż cos kolo 100 zł i kup Alesis M1 mk2 są całkiem niezłe , trochę przewalają bas i są nieco zamulone ale za tą kasę konkurencji wielkiej nie maja, dopiero Event z serii TR , albo KRK z serii Rokit , ale to już troszkę większa kasa

pozdrowko

...

Lepiej chyba dołożyc 500 zł i kupic klasyczne Tannoy reveal active!?...

O wadliwosciach Alesisów była już mowa na forum.Podobno kazda para sie rózni, szybko sie psuja i nie zawsze utrafisz na tą właściwą pare.Czytałem zagraniczne opinie.Są podobne.

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » wtorek 02 sie 2005, 22:13

.........dołóż cos kolo 100 zł i kup Alesis M1 mk2 są całkiem niezłe , trochę przewalają bas i są nieco zamulone ale za tą kasę konkurencji wielkiej nie maja, dopiero Event z serii TR , albo KRK z serii Rokit , ale to już troszkę większa kasa

pozdrowko

...

Lepiej chyba dołożyc 500 zł i kupic klasyczne Tannoy reveal active!?...

O wadliwosciach Alesisów była już mowa na forum.Podobno kazda para sie rózni, szybko sie psuja i nie zawsze utrafisz na tą właściwą pare.Czytałem zagraniczne opinie.Są podobne....

A Event to super badziewne monitory, ktorych chyba zaden bardziej profesjonalny realizator nie uzywa z wlasnej nieprzymuszonej woli. Ja typuje Alesisy, bo sluchalem, Tannoy'e, bo znam ta marke od wielu lat i jestem pewien ich jakosci, nawet w kolumnach klasy hi-fi.

BRAF1

Post autor: BRAF1 » wtorek 02 sie 2005, 22:34

Ja typuje Alesisy, bo sluchalem, Tannoy'e, bo znam ta marke od wielu lat i jestem pewien ich jakosci, nawet w kolumnach klasy hi-fi....

Alesis-1500zł

Tannoy-2000zł

Rozumiem ze typujesz i jedne i drugie.

Które będą lepsze do małego pomieszczenia, ponad.6m kwadratowych, zeby zmiksowac własną twórczośc: muzyka pop-rock?

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » wtorek 02 sie 2005, 22:59

...Ja typuje Alesisy, bo sluchalem, Tannoy'e, bo znam ta marke od wielu lat i jestem pewien ich jakosci, nawet w kolumnach klasy hi-fi....

Alesis-1500zł

Tannoy-2000zł

Które będą lepsze do małego pomieszczenia, ponad.6m kwadratowych, zeby zmiksowac własną twórczośc: muzyka pop-rock?...

Wydaje mi sie, ze bardzo rozsadnym wyjsciem i swoistym kompromisem cena vs. jakosc jest zakup aktywnych Alesisow. Mialem okazje sluchac tych paczek - dzialaja przyzwoicie jak na cene. Co wazne, maja dol, moze niezbyt dokladny, ale jest w przeciwientswie do niektrych konkurentow. Ten fakt na pewno bedzie przydatny przy pracy z instrumentami basowymi (stopa, bas, generatory itp.). Sa dosc porzadnie wykonane, jednakze przedni panel przypomina po prostu mocno prasowany papier. Gdybym mial wybierac cos do wlasnego home-recordingu, wybralbym wlasnie Alesisy aktywne. Pozdrawiam

BRAF1

Post autor: BRAF1 » wtorek 02 sie 2005, 23:12

......Ja typuje Alesisy, bo sluchalem, Tannoy'e, bo znam ta marke od wielu lat i jestem pewien ich jakosci, nawet w kolumnach klasy hi-fi....

Alesis-1500zł

Tannoy-2000zł

Które będą lepsze do małego pomieszczenia, ponad.6m kwadratowych, zeby zmiksowac własną twórczośc: muzyka pop-rock?...

Wydaje mi sie, ze bardzo rozsadnym wyjsciem i swoistym kompromisem cena vs. jakosc jest zakup aktywnych Alesisow. Mialem okazje sluchac tych paczek - dzialaja przyzwoicie jak na cene. Co wazne, maja dol, moze niezbyt dokladny, ale jest w przeciwientswie do niektrych konkurentow. Ten fakt na pewno bedzie przydatny przy pracy z instrumentami basowymi (stopa, bas, generatory itp.). Sa dosc porzadnie wykonane, jednakze przedni panel przypomina po prostu mocno prasowany papier. Gdybym mial wybierac cos do wlasnego home-recordingu, wybralbym wlasnie Alesisy aktywne. Pozdrawiam ...

A co wiesz na temat ich awaryjności, że podobno nie każde brzmią jednakowo i można trafic na bubel?Tak niektórzy kiedyś się wypowiadali?

Awatar użytkownika
AlfonsoRodeo

Post autor: AlfonsoRodeo » wtorek 02 sie 2005, 23:31

A co wiesz na temat ich awaryjności, że podobno nie każde brzmią jednakowo i można trafic na bubel?Tak niektórzy kiedyś się wypowiadali?...

Jak trafisz na bubel to odsylasz do sklepu jako niespelniajacy warunkow opisywanego standardu. Wtedy to piwnni ci przyslac taki produkt, ktory bedzie w pelni sprawny i zgodny z opisem. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ