Event TR8 XL - wrażenia z użytkowania

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Krzyśko!
Event TR8 XL - wrażenia z użytkowania

Post autor: Krzyśko! » środa 27 lip 2005, 23:02

Witanko! Jakie są Wasze wrażenia z użytkowania Eventów TR8 XL? Jak brzmią? Jak się sprawują? Jak jest z basem? Prosiłbym o ocenę, bo się nad nimi zastanawiam. Pozdr. KD
Tam sięgaj, gdzie wzrost nie sięga... :-)

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Re: Event TR8 XL - wrażenia z użytkowania

Post autor: Krzyśko! » piątek 23 wrz 2005, 10:01

...Witanko! Jakie są Wasze wrażenia z użytkowania Eventów TR8 XL? Jak brzmią? Jak się sprawują? Jak jest z basem? Prosiłbym o ocenę, bo się nad nimi zastanawiam. Pozdr. KD...

W teście EiS stwierdzono, że zapycha się bas i jest nierównomiernie przetwarzany. Czy jest to prawda? Pytam użytkowników jak to jest w praktyce? (bo w testach bywa różnie:))

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 23 wrz 2005, 11:17

bas jest to fakt

korzystam z nizszego modelu tr8 i tez ma bas ktory lubi sie zapychac - ciut za slaby wzmacniacz i glosnik ktory niestety nie bardzo pozwala na glosne sluchanie bez duzych znieksztalcen

no i bassrefleksy od ktorych lepiej siedziec daleko - ja mam za blisko to je zapchalem bo furkot powietrza bywa drazniacy

graja nawet niezle ale mecza na dluzsza mete....

jaka cena?moze jednak rozejzyj sie za tlc

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » piątek 23 wrz 2005, 14:22

...bas jest to fakt

korzystam z nizszego modelu tr8 i tez ma bas ktory lubi sie zapychac - ciut za slaby wzmacniacz i glosnik ktory niestety nie bardzo pozwala na glosne sluchanie bez duzych znieksztalcen

no i bassrefleksy od ktorych lepiej siedziec daleko - ja mam za blisko to je zapchalem bo furkot powietrza bywa drazniacy

graja nawet niezle ale mecza na dluzsza mete....

jaka cena?moze jednak rozejzyj sie za tlc...

A jak jest przy cichym słuchaniu? Tak samo, czy lepiej? Nie mam dużego pokoju, więc nie bedę słuchał głośno, chociaż czasami można odkręcić gały:) Podobno wersja XL jest lepsza brzmieniowo i ma większą moc. Może tu jest antidotum na zapychanie się basu?

Zbynia

Post autor: Zbynia » piątek 23 wrz 2005, 14:33

ma wieksza moc....nie wiem jak glosniki moze da sie glosniej sluchac ale glosniki wygladaja na takie same

o brzmieniu tez za wiele nie powiem bo akustyka mojego pomieszczenia jest tragiczna - przewalam bas i przesadzam z poglosem:)))) - jest troszke zamulone i malo selektywne szczegolnie w pasmie srodkowym i wyzszym basie

Awatar użytkownika
Czemisiu

Post autor: Czemisiu » piątek 23 wrz 2005, 14:38

A jak jest przy cichym słuchaniu? Tak samo, czy lepiej? Nie mam dużego pokoju, więc nie bedę słuchał głośno, chociaż czasami można odkręcić gały:) Podobno wersja XL jest lepsza brzmieniowo i ma większą moc. Może tu jest antidotum na zapychanie się basu?...

Sa mocniejsze; panowie, to sa monitory bliskiego pola, a nie system hi-fi. Zapychajacy sie bas... Nie dziwie sie, ze malo postow w tym topic'u. Mantykujecie.

Kol. Krzysko! walkujesz ten temat juz od kilku [naimniej] dni... Zaden opis nie zastapi Ci odsluchu.

Kol. Zbynia, napisz e-mail'a do kolesi z Eventa [konieczna znajomosc jez. angielskiego] i wygarnij im ten "zatykajacy" sie bas i owe "zatykanie"... Moze otrzymasz dochodowy patent w Ameryce...

Co do XL'ek sa zawodowe i juz.

Awatar użytkownika
Krzyśko!

Post autor: Krzyśko! » piątek 23 wrz 2005, 18:38

Co do XL'ek sa zawodowe i juz. ...

A więc pewnie je masz i jesteś zadowolony? :) a co Ci się w nich nie podoba? Zostawmy już ten nieszczęsny bas. Pytam o całą resztę. Dzieki za odpowiedź i pozdrawiam!

ODPOWIEDZ