Jaki interfejs USB lub FireWire?
Poszukuje interfejsu na USB lub FireWire , mam do wydania 400 $ ktory polecacie ze wzgledu na : wygode pracy dzieki sterownikom , jakosc preampow mikrof/instr , jakosc przetwornikow , mam na mysli 3 interfejsy : PreSonus FireBox , Cubase System 4 , Echo Gina 3G , zalerzy mi na tym by swietnie wspolgral z programem Cubase
z gory dzieki za podzielenie sie doswiadczeniami co do wymienionych urzadzen
pozdrawiam
pozdrawiam
Re: Jaki interfejs USB lub FireWire?
...Poszukuje interfejsu na USB lub FireWire , mam do wydania 400 $ ktory polecacie ze wzgledu na : wygode pracy dzieki sterownikom , jakosc preampow mikrof/instr , jakosc przetwornikow , mam na mysli 3 interfejsy : PreSonus FireBox , Cubase System 4 , Echo Gina 3G , zalerzy mi na tym by swietnie wspolgral z programem Cubase
pozdrawiam...
To Gine 3G sobie odpusc, bo to karta PCI + zewn. interfejs.
pozdrawiam...
To Gine 3G sobie odpusc, bo to karta PCI + zewn. interfejs.
...Echo Gina 3G , zalerzy mi na tym by swietnie wspolgral z programem Cubase ...
...To Gine 3G sobie odpusc, bo to karta PCI + zewn. interfejs....
E tam, jak komuś mocno zalerzy...

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
To Gine 3G sobie odpusc, bo to karta PCI + zewn. interfejs....
................................................................................
racja ! sprawa wyglada tak ze nie posiadam zadnej karty w komputerze dzieki ktorej moglbym wgrywac slady za pomoca wejsc mikrof i instrumentalnych mam tu na mysli 2 wejscia mono , takze na ktorej bede mogl pracowac w midi do tego celu chcialbym wykorzystac program Cubase z tego co wiem Pre Sonus i Cubase system 4 posiada juz program w sumie nie kompletny ale przyznam sie rozwiazalo by mi to sprawe poniewaz nie stac mnie narazie na pelna wersje SX 2 czy SX 3 ! tylko ze boje sie wyboru poniewaz nie znam tych interfejsow takze karty Echo Gina 3G w sumie potrzebuje 2 preampy mikrofonowe i 2 instrumentalne do tego sterowniki dobre i wystarczajace parametry przetwornika A/C poniweaz bede wgrywal wszystko na plyte w domu pozniej materjal zabiore do studia gdzie go fachowiec zmiksuje na programie Nuendo
jezeli mozecie prosze o pomoc posiadam okolo 1500 zl do wydania
................................................................................
racja ! sprawa wyglada tak ze nie posiadam zadnej karty w komputerze dzieki ktorej moglbym wgrywac slady za pomoca wejsc mikrof i instrumentalnych mam tu na mysli 2 wejscia mono , takze na ktorej bede mogl pracowac w midi do tego celu chcialbym wykorzystac program Cubase z tego co wiem Pre Sonus i Cubase system 4 posiada juz program w sumie nie kompletny ale przyznam sie rozwiazalo by mi to sprawe poniewaz nie stac mnie narazie na pelna wersje SX 2 czy SX 3 ! tylko ze boje sie wyboru poniewaz nie znam tych interfejsow takze karty Echo Gina 3G w sumie potrzebuje 2 preampy mikrofonowe i 2 instrumentalne do tego sterowniki dobre i wystarczajace parametry przetwornika A/C poniweaz bede wgrywal wszystko na plyte w domu pozniej materjal zabiore do studia gdzie go fachowiec zmiksuje na programie Nuendo
jezeli mozecie prosze o pomoc posiadam okolo 1500 zl do wydania
jezeli mozecie prosze o pomoc posiadam okolo 1500 zl do wydania...
Presonus ma w komplecie wersje LE, a System4 wersje SL3, ktora jest znacznie bogatsza.
jezeli mozecie prosze o pomoc posiadam okolo 1500 zl do wydania...
Presonus ma w komplecie wersje LE, a System4 wersje SL3, ktora jest znacznie bogatsza.
skoro jeszcze ktos modrze poprawil moje pytanie dodam ze nie mam pojecia co lepiej sie sprawdzi w studiu USB czy FireWire czy moze karta PCI z Boxem zewnetrznym ?
w sumie to chce zrezygnowac z miksera i karty PCI dlatego znalazlem te 3 interesujace urzadzenia chyba budrzetowo uzasadnione: PreSonus FireBox - na FireWire , Cubase System 4 - na USB , Echo Gina 3G ( karta PCI + zewnetrzny Box ) maja wszystko co jest potrzebne do zrealizowania projektu utworow , wgranie sladow w postaci 2x mono lub stereo i do tego midi ! w kwocie do 400 $ tylko pytanie ktore da mi najwiecej satysfakcji z pracy i pozwoli sie skupic na tworczosci ?
w sumie to chce zrezygnowac z miksera i karty PCI dlatego znalazlem te 3 interesujace urzadzenia chyba budrzetowo uzasadnione: PreSonus FireBox - na FireWire , Cubase System 4 - na USB , Echo Gina 3G ( karta PCI + zewnetrzny Box ) maja wszystko co jest potrzebne do zrealizowania projektu utworow , wgranie sladow w postaci 2x mono lub stereo i do tego midi ! w kwocie do 400 $ tylko pytanie ktore da mi najwiecej satysfakcji z pracy i pozwoli sie skupic na tworczosci ?
......Echo Gina 3G , zalerzy mi na tym by swietnie wspolgral z programem Cubase ...
...
Tiaaa, Pewu ortodox

Tiaaa, Pewu ortodox

...poniweaz bede wgrywal wszystko na plyte w domu pozniej zabiore do studia gdzie go fachowiec zmiksuje na programie Nuendo...
Z tego co piszesz może lepiej by było gdybyś nic już w domu nie robił. Zasuwaj od razu do faceta od Nuendo i niech on to wszystko nagra. Będzie o wiele taniej a i stresów sobie zaoszczędzisz.
Z tego co piszesz może lepiej by było gdybyś nic już w domu nie robił. Zasuwaj od razu do faceta od Nuendo i niech on to wszystko nagra. Będzie o wiele taniej a i stresów sobie zaoszczędzisz.
.........Echo Gina 3G , zalerzy mi na tym by swietnie wspolgral z programem Cubase ...
...
Tiaaa, Pewu ortodox
...
Kali kochać, Kali wetknąć cokolwiek w bylecokowiek

Tiaaa, Pewu ortodox

Kali kochać, Kali wetknąć cokolwiek w bylecokowiek

Presonus ma w komplecie wersje LE, a System4 wersje SL3, ktora jest znacznie bogatsza....
....................................................................................
czyli Cubase System 4 ma nowszy program Cubase bardziej wydajniejszy bo ma nielimitowane sciezki audio/midi i chyba wejscia insertowe i wszystkie pluginy ! a jak to sie ma do sterownikow ? jakosci preampow mikrof/instrum i parametrow A/C takze do pracy z midi ? bo tak jak wczesniej pisalem potrzebuje zaranzowac utwory , wbic slady na PC pozniej je zabrac do profesjonalnego studia i tam je zmiksowac i zmasterowac stad te dylematy ? nie znam tych urzadzen ...?
za kazde podzielenie sie doswiadczeniami WIELKIE DZIEKI !!
....................................................................................
czyli Cubase System 4 ma nowszy program Cubase bardziej wydajniejszy bo ma nielimitowane sciezki audio/midi i chyba wejscia insertowe i wszystkie pluginy ! a jak to sie ma do sterownikow ? jakosci preampow mikrof/instrum i parametrow A/C takze do pracy z midi ? bo tak jak wczesniej pisalem potrzebuje zaranzowac utwory , wbic slady na PC pozniej je zabrac do profesjonalnego studia i tam je zmiksowac i zmasterowac stad te dylematy ? nie znam tych urzadzen ...?
za kazde podzielenie sie doswiadczeniami WIELKIE DZIEKI !!