ECHO MIA/ECHO MIA MIDI - jaka różnica i czy warto?

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
esemo
ECHO MIA/ECHO MIA MIDI - jaka różnica i czy warto?

Post autor: esemo » poniedziałek 27 cze 2005, 02:44

Witam mam 2 pytania czy miedzy ECHO MIA A ECHO MIA MIDI roznica jeset tylko w wejsciu i wyjsciu midi czy tez roznia sie one parametrami i jakoscia zgrywanego wokalu? a 2 pytanie mam do kupienia ta karte za 400 PLN (echo MIA) czy warto ja nabyc eis ja chwli bardzo w testach z tym ze ECHO MIA MIDI i dlatego pytam sie czy roznica jest tylko w tym co napisalem prosze bardzo o pomoc pozdrawiam:)

esemo

Re: ECHO MIA/ECHO MIA MIDI - jaka różnica i czy warto?

Post autor: esemo » poniedziałek 27 cze 2005, 02:50

...Witam mam 2 pytania czy miedzy ECHO MIA A ECHO MIA MIDI roznica jeset tylko w wejsciu i wyjsciu midi czy tez roznia sie one parametrami i jakoscia zgrywanego wokalu? a 2 pytanie mam do kupienia ta karte za 400 PLN (echo MIA) czy warto ja nabyc eis ja chwli bardzo w testach z tym ze ECHO MIA MIDI i dlatego pytam sie czy roznica jest tylko w tym co napisalem prosze bardzo o pomoc pozdrawiam:)...

znalazlem ta karte z midi za 650 zl wiec jak cos bym ja nowa kupowal tylko czy warto zainwestowac...czy moze cenowo jest cos lepszego do kupienia

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » poniedziałek 27 cze 2005, 09:02

......Witam mam 2 pytania czy miedzy ECHO MIA A ECHO MIA MIDI roznica jeset tylko w wejsciu i wyjsciu midi czy tez roznia sie one parametrami i jakoscia zgrywanego wokalu? a 2 pytanie mam do kupienia ta karte za 400 PLN (echo MIA) czy warto ja nabyc eis ja chwli bardzo w testach z tym ze ECHO MIA MIDI i dlatego pytam sie czy roznica jest tylko w tym co napisalem prosze bardzo o pomoc pozdrawiam:)...

znalazlem ta karte z midi za 650 zl wiec jak cos bym ja nowa kupowal tylko czy warto zainwestowac...czy moze cenowo jest cos lepszego do kupienia

...

Dorzuć 200zł i kup E-MU 1212m, dużo bardziej przyszłościowa karta :) no i ma lepsze przetworniki (te same co w jednym z ProToolsów).
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » poniedziałek 27 cze 2005, 21:23

... no i ma lepsze przetworniki (te same co w jednym z ProToolsów)....

A w którym?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » wtorek 28 cze 2005, 08:50

...... no i ma lepsze przetworniki (te same co w jednym z ProToolsów)....

A w którym? ...

Przetworniki AK5394A takie jak w Digidesign ProTools 192.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » wtorek 28 cze 2005, 09:17

......... no i ma lepsze przetworniki (te same co w jednym z ProToolsów)....

A w którym? ...

Przetworniki AK5394A takie jak w Digidesign ProTools 192....

Szkoda tylko ze sam tor Audio jest zupelnie inny .... i z ProToolsem nie wiele ma wspolnego .to raczej chwyt reklamowy . tak jak by powiedziec ze do poloneza wsadzili wtrysk paliwa od mercedesa .Moze nie bardzo trafne porownanie ale sęs jest podobny .

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » wtorek 28 cze 2005, 11:04

............ no i ma lepsze przetworniki (te same co w jednym z ProToolsów)....

A w którym? ...

Przetworniki AK5394A takie jak w Digidesign ProTools 192....

Szkoda tylko ze sam tor Audio jest zupelnie inny .... i z ProToolsem nie wiele ma wspolnego .to raczej chwyt reklamowy . tak jak by powiedziec ze do poloneza wsadzili wtrysk paliwa od mercedesa .Moze nie bardzo trafne porownanie ale sęs jest podobny ....

Chwyt nie chwyt, ale przetworniki lepsze. Choćby dynamika stoi na dość wysokim poziomie, jeżeli rozpatrywać tą kategorię cenową.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ