Potrzebuje niedrogiego (w sensie niedrogiego, a nie w cenie nowego fiata pandy) półprofesjonalnego programu do nagrywania w systemie multitrack (potrzebuje do 8 - 10 sciezek naraz) oraz edycji dzwieku. Czyli potrzebuje takiego Samplituda, tylko zeby byl z 10 razy tanszy.
Macie jakies pomysly? fajnie, zeby program mial mozliwosc sprzezenia z mikserem.
I druga sprawa: miedzy rezyserka a studiem trzeba mi puscic kable (XLR i normalne Jack, w obie strony). Nie wiecie przypadkiem jak sie nazywa takie ustrojstwo, ktore temu sluzy? taka mini rozdzielnia :) - ewentualnie jak samemu sobie takie cudo zrobic. Szukalem na necie polmetrowych przedluzaczy XLR, alnie nie moglem nic znalezc (źle szukalem chyba).
Z gory dzieki za odpowiedz.
Oprogramowanie, złącza XLR
Re: Oprogramowanie, złącza XLR
Chodzi o kable wieloparowe albo multicore'y (jak kto woli)??
Program ma współpracować z mikserem? A jaki to mikser?
Program ma współpracować z mikserem? A jaki to mikser?
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
...Chodzi o kable wieloparowe albo multicore'y (jak kto woli)??
Program ma współpracować z mikserem? A jaki to mikser?...
Mikser cyfrowy (oczywiscie :P) Behringer DDX3216. Ale wszystko jest w glebokiej fazie projektow, wiec nie jest to na 100%. Jesli chodzi o program to, w miare mozliwosci, wrzuc prosze kilka propozycji. nie musza byc calkiem zgodne z tym co napisalem wczesniej, chce miec ogolne pojecie i nazwy, reszte sobie sam doszukam.
pozdrawiam
Program ma współpracować z mikserem? A jaki to mikser?...
Mikser cyfrowy (oczywiscie :P) Behringer DDX3216. Ale wszystko jest w glebokiej fazie projektow, wiec nie jest to na 100%. Jesli chodzi o program to, w miare mozliwosci, wrzuc prosze kilka propozycji. nie musza byc calkiem zgodne z tym co napisalem wczesniej, chce miec ogolne pojecie i nazwy, reszte sobie sam doszukam.
pozdrawiam
nie wiem czy jest sens bo w tym mikserze komunikaty midi wysylaja wylacznie fadery i panorama........(choc tak jest pewnie w wiekszosci - jednak nie wnikalem) - ja to odpalalem z sequoią,samplitude,fruityloops......
co do programu nie pisz ze starczy ci malo kanalow bo zanim sie obejrzysz bedziesz mial w projekcie 40 sladow....
co do kabli to sam je polutuj - bedziesz pewien co masz i dlugosc tez bedzie odpowiednia
wszystkie lementy bez problemu do kupienia w kilku wiekszych skleach internetowych(kable,wtyki,multicory,gniazda itp...)
co do programu nie pisz ze starczy ci malo kanalow bo zanim sie obejrzysz bedziesz mial w projekcie 40 sladow....
co do kabli to sam je polutuj - bedziesz pewien co masz i dlugosc tez bedzie odpowiednia
wszystkie lementy bez problemu do kupienia w kilku wiekszych skleach internetowych(kable,wtyki,multicory,gniazda itp...)
Dzieki za kable, juz wiem wszystko
Ale dalej mam problem z programem. Potrzebuje taniego programu do nagrywania wielu sciezek naraz. i naprawde to bylbym wniebowziety gdyby mi ktos powiedzial: "tu taki a taki, tu strona producenta a tu cennik"(wiem, wygodny jestem). Nie znacie nic takiego?
moze to glupie pytanie, ale czy np taki Audacity to umozliwia? albo Jeskola Buzz?

Ale dalej mam problem z programem. Potrzebuje taniego programu do nagrywania wielu sciezek naraz. i naprawde to bylbym wniebowziety gdyby mi ktos powiedzial: "tu taki a taki, tu strona producenta a tu cennik"(wiem, wygodny jestem). Nie znacie nic takiego?
moze to glupie pytanie, ale czy np taki Audacity to umozliwia? albo Jeskola Buzz?
Z niedrogich programów zainteresuj się Mackie Tracktion.
Zbych
Zbych
ja wiem czy malo profesjonalny?raczej pro i to calkiem rozbudowany ale..
no wlasnie wyglada zupelnie inaczej niz te wszystkie programy na rynku ale nie znaczy to ze nie da sie na nim dzialac...
szkoda ze obudziles sie dopiero teraz bo ja mam pelna wersje za darmo(byla promocja jakis czas temu - jeden uzytkownik dostawal dwie legalne wersje - niestety udalo mi sie zarejestrowac tylko jedna...)
poszukaj sobie:
acid pro 5
samplitude
tracktion
cubase
sonar
logic
a najlepiej :www.sharewaremusicmachine.com
zakladka multitracks - tam wszystko jest ......
no wlasnie wyglada zupelnie inaczej niz te wszystkie programy na rynku ale nie znaczy to ze nie da sie na nim dzialac...
szkoda ze obudziles sie dopiero teraz bo ja mam pelna wersje za darmo(byla promocja jakis czas temu - jeden uzytkownik dostawal dwie legalne wersje - niestety udalo mi sie zarejestrowac tylko jedna...)
poszukaj sobie:
acid pro 5
samplitude
tracktion
cubase
sonar
logic
a najlepiej :www.sharewaremusicmachine.com
zakladka multitracks - tam wszystko jest ......