Sonar - nagrywanie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
zeus
Sonar - nagrywanie

Post autor: zeus » wtorek 07 cze 2005, 19:25

Witam.Nie mam pojęcia jak "włączyć" nagrywanie w Sonarze. Czy ktoś może mi podać podstawowe " kroki" w tej materii????
Jestem po 50-ce, zajmuję się tworzeniem muzyki, szukam najlepszych programów w tej materii.

Awatar użytkownika
maYod

Re: Sonar - nagrywanie

Post autor: maYod » wtorek 07 cze 2005, 21:06

...Witam.Nie mam pojęcia jak "włączyć" nagrywanie w Sonarze. Czy ktoś może mi podać podstawowe " kroki" w tej materii???? ...

eeee.... ale jak to? wcisnąć R na tracku, później kliknać nagrywanie lub wcisnąć R na klawiaturze - i co, nie chce nagrywać? w czym problem, bo nie bardzo rozumiem...

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » wtorek 07 cze 2005, 21:33

......Witam.Nie mam pojęcia jak "włączyć" nagrywanie w Sonarze. Czy ktoś może mi podać podstawowe " kroki" w tej materii???? ...

eeee.... ale jak to? wcisnąć R na tracku, później kliknać nagrywanie lub wcisnąć R na klawiaturze - i co, nie chce nagrywać? w czym problem, bo nie bardzo rozumiem......

którą masz wersję? Wszystko powinno być opisane w manualu...
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
zeus

Post autor: zeus » środa 08 cze 2005, 07:15

.........Witam.Nie mam pojęcia jak "włączyć" nagrywanie w Sonarze. Czy ktoś może mi podać podstawowe " kroki" w tej materii???? ...

eeee.... ale jak to? wcisnąć R na tracku, później kliknać nagrywanie lub wcisnąć R na klawiaturze - i co, nie chce nagrywać? w czym problem, bo nie bardzo rozumiem......

którą masz wersję? Wszystko powinno być opisane w manualu......

Mam sonara 4. Nie chce zadziałać R na tracku. Czy problem w ustawieniach?
Jestem po 50-ce, zajmuję się tworzeniem muzyki, szukam najlepszych programów w tej materii.

Awatar użytkownika
peak

Post autor: peak » środa 08 cze 2005, 09:08

Mam sonara 4. Nie chce zadziałać R na tracku. Czy problem w ustawieniach?...

Sprawdź w Options/Audio-->Drivers, czy masz zaznaczone jakieś wejścia (Input Drivers).

Peak
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]

Awatar użytkownika
go

Post autor: go » środa 08 cze 2005, 21:39

Witam

Pracuje na sonarze oto opis czynności jakie na pewno musisz zrobić w ustawieniach wybierz Options -Midi device odznacz swoj wejście i wyjście midi ,- następnie -Audio w General Audio driver bit depth wybierz który ci odpowiadają, Sampling rate- Wybierz, File bit depth- odznacz najlepiej to somo jak Audio driver bit depth ,-Input monitoring odznacz jeden port,- Drivers odznacz porty kyóre potrzebujesz i naciśnij Wavw Profil w General w Projekt można wyłączyć metronom jeżeli jest niepotrzebny w Global - Global audio folder wpisz miejsce docelowe plików gdzie będą nagrywane w Picture folder wpisz to samo miejsce np.H:\\Nagrania jest to nazwa dysku i folderu do którego będą zapisywane ścieszki oczywiście wcześniej utwórz taki folder na wybranym dysku w zakładce Folders -Projekt files -Wave Files - Pley list,wpisz ten sam dysk i folder więcej niczego nie zmieniam chyba że buffer size w Audio General .

Zycze ci powodzenie w pracy i wyśmienitych Mixów .Go

www.Selex.com.pl

ODPOWIEDZ