Kiedys uzywalem Cubase Vst z karta E-mu Aps ,ladowalem cala pamiec soundfontow i pod cubasem przy tracku midi w okienku z bankiem i programem po kliknieciu wyswietlala mi sie cala lista tego co mam w pamieci soundfont, z nazwami i nr programu, natomiast teraz mam Cubase SX a karte nadal E-mu Aps ze sterownikami pod XP,caly problem polega na tym ze nowy cubase nie widzi tej listy ,a sterowniki APS Audio ,jak i wszystkie inne Devices sa [emulowane],moge jedynie na na slepo wybrac nr programu typu 1,2,3,4... itd
Jako ASIO uzywam karty Aardvark LX6,E-mu jest jako glowna karta i sluzy jedynie jako mixer,sampler i procesor efektow. Wszystko dziala jak nalezy ,tylko niestety musze dzialac troche po omacku z soundfontami ,moze zna ktos jakis prosty sposob jak temu zaradzic,moze jest jakis patch? moze powinienem cos poprzestawiac w preferences ?
Z gory dzieki
Soundfonty w Cubase SX
- internauta
lubie robic muzyke komputerową
Re: Soundfonty w Cubase SX
Rozwiń zakładkę Device (urządzenie), znajdź E-MU, załaduj banki sounfont (Load Bank). Najlepiej zapisz ustawienia (Save Set). Zaznacz jeszcze Store in Project (banki będą ładowały się wraz z projektem).
Przynajmniej tak robi się w przypadku kart Creativa.
Teraz wybierz na kanale midi swoje E-MU. Załadowane banki powinny się ukazać.
Przynajmniej tak robi się w przypadku kart Creativa.
Teraz wybierz na kanale midi swoje E-MU. Załadowane banki powinny się ukazać.