MOTU 828 FireWire

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Kamil
MOTU 828 FireWire

Post autor: Kamil » piątek 29 kwie 2005, 00:30

Koledzy pomóżcie : /

Pracuję w audio używając laptopa. Do tego mam interfejs MOTU828 FireWire. Problem polega na tym, że elegancko nagrywam i odsłuchuje materiał w np. Cubase, ale gdy exportuje ścieżke z projektu to pliku WAV to kiedy poem odtwarzam go np. winampie to dźwiek jest paskudny - z ditheringiem !!! pstryka coś iemiłosiernie.

CO jest grane ? Poprawnie zainstalowałęm sterowniki i wyłączyłem wewnętrzną kartę Realtek 97 w paelu sterowania i to nic nie pomogło.

Pomocy!!!

Pozdrawiam i czekam na wszelkie sugestie.
[addsig]

Awatar użytkownika
zayka

Re: MOTU 828 FireWire

Post autor: zayka » piątek 29 kwie 2005, 09:55

...Koledzy pomóżcie : /

Pracuję w audio używając laptopa. Do tego mam interfejs MOTU828 FireWire. Problem polega na tym, że elegancko nagrywam i odsłuchuje materiał w np. Cubase, ale gdy exportuje ścieżke z projektu to pliku WAV to kiedy poem odtwarzam go np. winampie to dźwiek jest paskudny - z ditheringiem !!! pstryka coś iemiłosiernie.

CO jest grane ? Poprawnie zainstalowałęm sterowniki i wyłączyłem wewnętrzną kartę Realtek 97 w paelu sterowania i to nic nie pomogło.

Pomocy!!!

...

Czesc. Zakladam ze renderuejsz do pliku 32 bitowego a w takim przypadku Winamp przy próbie odtworzenia tego pliku po prostu sobie nie radzi. U mnie jest taka sama sytuacja dlatego żeby to odsłuchać lece np. do SoundForge albo WaveLab'a.Wystarczy rownież zaimportować z powrotem do Cubase i powinno brzmieć ok. Pozdrowionka.

Awatar użytkownika
zayka

Post autor: zayka » piątek 29 kwie 2005, 09:58

Pomocy!!!

...

Jeszcze cos. Mozesz do celów odsłuchowych (wspominałeś o Ditheringu) wyrenderować do 16sto bitowego pliku i wtedy właśnie załączenie Ditheringu w ogóle ma sens.Tak przynajmniej mi się wydaje. 16bit na pewno zostanie łyknięte przez Winampa i strawione należycie. Pozdro.

makaronix

Post autor: makaronix » piątek 29 kwie 2005, 17:27

Czesc. Zakladam ze renderuejsz do pliku 32 bitowego a w takim przypadku Winamp przy próbie odtworzenia tego pliku po prostu sobie nie radzi. U mnie jest taka sama sytuacja dlatego żeby to odsłuchać lece np. do SoundForge albo WaveLab'a.Wystarczy rownież zaimportować z powrotem do Cubase i powinno brzmieć ok. Pozdrowionka. ...

Jak to do 32 bitowego wytłumacz mi to, bo nie kumam
Mam 18 lat, jestem klawiszowcem, interesuje się szeroko pojętym dźwiękiem i wszystkim co z nim związane.

atorproject
Kontakt:

Post autor: atorproject » sobota 07 cze 2008, 12:13

czy wie ktoś może jak i gdzie w logicu 8 ustawić nagrywanie i odtwarzanie za pomocą motu 828 mk3 ?

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » sobota 07 cze 2008, 12:29

Pomocy!!!

...
A probowales wylaczyc Cubase przed odpaleniem WinAmpa,ja tak mam w jednym studio na PC i MOTU 24I/O,jesli mam odpalone Nuendo to Widows Media Player strzela i trzeszczy jesli wolume w nim jest odkrecone na maxa,wystarczy sciszyc WMP lub wylaczyc Nuendo,sprobuj lekko sciszyc WinAmpa moze to jest to.
[addsig]

Awatar użytkownika
chlebow

Post autor: chlebow » sobota 07 cze 2008, 22:33

...czy wie ktoś może jak i gdzie w logicu 8 ustawić nagrywanie i odtwarzanie za pomocą motu 828 mk3 ?...
A wie ktoś jak zmieniać biegi w samochodzie osobowym? (wybaczcie, nie mogłem sie oprzeć).
Myśle że instrukcja obługi pomoże lub ewentualnie wejście w ustawienia programu.
[addsig]
MAC G5 / 2GRAM / 2xUAD-1 / UAD-2 / Logic 9 / RME 800 / 2xMOTU HD 896 + 828mkII / HD2 Pro Tools 8 / 2x Lynx Aurora 16 / Audient ASP8024

ODPOWIEDZ