Takie pytanie.
Musze zrobic system dla 4 bezprzewodowych sluchawek dla operatorow kamer, aby slyszeli co do nich mowi realizator z rezyserki... oczywiscie wszystko idze po kosztach.... wiec pomyslalem o zwyklych najtanszych sluchawkach radiowych podlaczonych do jakiegos przedwzmacniacza sluchawkowego np Presonus, Behringer... i do niego 4 nadajniki...
ale moze jest jakis zestaw, jeden nadajnik z 4 zestawami sluchawek....
a moze ktos ma jeszcze jakis inny pomysł.... ciagniecie kabli odpada...
pozdrawiam
Bezprzewodowe sluchawki dla operatorów kamer
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"
Re: Bezprzewodowe sluchawki dla operatorów kamer
... ciagniecie kabli odpada ...
To dobrze. Trzeba unikac zaklopotania.
A teraz konkretnie. Jakie sa na to fundusze?
Bo jesli wystarczajace to lepiej zastosowac systemy monitorow dousznych (IEM).
Taki np Garwood jet w dziedzinie systemow dla filmu i telewizji mistrzem, ale pewnie na to nie wyrobicie.
Zawsze mozna kupic uzywany system tzw. "budzetowy".
To dobrze. Trzeba unikac zaklopotania.
A teraz konkretnie. Jakie sa na to fundusze?
Bo jesli wystarczajace to lepiej zastosowac systemy monitorow dousznych (IEM).
Taki np Garwood jet w dziedzinie systemow dla filmu i telewizji mistrzem, ale pewnie na to nie wyrobicie.
Zawsze mozna kupic uzywany system tzw. "budzetowy".
...Nie wiem jakich kamer używacie, jaki system i czy maja takie złącza, to sie może przyda.
...
Zle mnie zrozumiales monter.
Kamery nie maja nic do tego....
System ma byc taki...
Sygnal z ukrytych mikrofonow (pojemnosciowe) w studiu telewizyjnym dochodzi wraz z sygnalem wideo z kamer do najprostrzego miksera wizji...
sygnal z miksera wizji wychodzi dodatkowo na drugi mikser audio do ktorego podczepia sie mikrofon z rezyserki... sygnal ze studia + mikrofon realizatora trafia do kamerzystów... i pytanie: jak ma bezprzewodowo tam trafic
...
Zle mnie zrozumiales monter.
Kamery nie maja nic do tego....
System ma byc taki...
Sygnal z ukrytych mikrofonow (pojemnosciowe) w studiu telewizyjnym dochodzi wraz z sygnalem wideo z kamer do najprostrzego miksera wizji...
sygnal z miksera wizji wychodzi dodatkowo na drugi mikser audio do ktorego podczepia sie mikrofon z rezyserki... sygnal ze studia + mikrofon realizatora trafia do kamerzystów... i pytanie: jak ma bezprzewodowo tam trafic
...i pytanie: jak ma bezprzewodowo tam trafic...
1. radiowo?
2. na podczerwień?
3. satelitarnie?
4. gońcem?
5. pizza na telefon?
6. Wi-Fi?
6. a może uwierzysz tym, którzy się lepiej na tym znają a przebywają wokół Ciebie?
1. radiowo?
2. na podczerwień?
3. satelitarnie?
4. gońcem?
5. pizza na telefon?
6. Wi-Fi?
6. a może uwierzysz tym, którzy się lepiej na tym znają a przebywają wokół Ciebie?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
Jestes genialny PEWU, oh ,ah, najlepszy i wogole....
Twoja wypowiedz na "temat" od razu rozwiazala wszelkie moje watpliwosci.
Uzytkownicy forum... pytajcie od razu PEWU :D... na 100% wam pomoze...
Pozdrawiam
Twoja wypowiedz na "temat" od razu rozwiazala wszelkie moje watpliwosci.
Uzytkownicy forum... pytajcie od razu PEWU :D... na 100% wam pomoze...
Pozdrawiam
...Jestes genialny PEWU, oh ,ah, najlepszy i wogole....
Twoja wypowiedz na "temat" od razu rozwiazala wszelkie moje watpliwosci. Uzytkownicy forum... pytajcie od razu PEWU :D... na 100% wam...
Spręż się w sobie i zadaj konkretne pytanie to kto wie?
Twoja wypowiedz na "temat" od razu rozwiazala wszelkie moje watpliwosci. Uzytkownicy forum... pytajcie od razu PEWU :D... na 100% wam...

Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
......Jestes genialny PEWU, oh ,ah, najlepszy i wogole....
...
No dobra... pomijajac kwestie kamer itd...
Jak najprosciej/najtaniej przeslac stereofoniczny sygnal audio na słuchwaki do czterech osob w odleglosci do 10 metrow wykorzsytujac system bezprzewodowy...
Czy koniecznie trzeba kupic 4x zestaw sluchawek bezprezwodowych (nadajnik/odbiornik) czy moze jest jakis gotowy zestaw czterosluchawkowy skladajacy sie z 4 sluchawek (dzialajacy na zasadzie podobnym do domowe telefony bezprzewodowe czyli jedna baza, ale kilka sluchawek)
Pozdrawiam

No dobra... pomijajac kwestie kamer itd...
Jak najprosciej/najtaniej przeslac stereofoniczny sygnal audio na słuchwaki do czterech osob w odleglosci do 10 metrow wykorzsytujac system bezprzewodowy...
Czy koniecznie trzeba kupic 4x zestaw sluchawek bezprezwodowych (nadajnik/odbiornik) czy moze jest jakis gotowy zestaw czterosluchawkowy skladajacy sie z 4 sluchawek (dzialajacy na zasadzie podobnym do domowe telefony bezprzewodowe czyli jedna baza, ale kilka sluchawek)
Pozdrawiam