microKorg - uzyskanie brzmienia na PC

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Michał_
microKorg - uzyskanie brzmienia na PC

Post autor: Michał_ » środa 26 sty 2005, 19:28

Witam.

Mam problem z przeniesieniem brzmienia z syntezatora microKORG w programie Cubase SX . Dysponuje kartą dźwiękową SB Live 5.1 , sterowniki KX oraz interface MIDI .

Założenie jest takie iż chciałbym nagrywać brzmienie syntezatora w jakims sekwencerze , padło na Cubase SX.

Niewiem w jaki sposób mam skonfigurować program i syntezator tak abym podczas grania mógł zapisać brzmienie/dźwięki na Cubase`ie . Jako klawiatura sterująca syntezator działa bez zarzutu , jednak chodzi mi o przeniesienie brzmenia/sekwencji granych instrumentu na PC , Cubas`ie .

Czy sam kabel/interface midi wystarczy do tego , czy trzeba w jakis inny sposób to podłączyć ?

Za wszelkie informacje z góry dziękuje.

Pozdrawiam

Michał

Zbynia

Re: microKorg - uzyskanie brzmienia na PC

Post autor: Zbynia » czwartek 27 sty 2005, 02:36

podłącz poprzez line do kompa aby zgrać dźwięk a sciezki midi z cubase mozesz wykorzystac(jesli je nagrasz) jako sterowanie pozniej do klawisza

Awatar użytkownika
Michał_

Re: microKorg - uzyskanie brzmienia na PC

Post autor: Michał_ » czwartek 27 sty 2005, 17:03

...podłącz poprzez line do kompa aby zgrać dźwięk a sciezki midi z cubase mozesz wykorzystac(jesli je nagrasz) jako sterowanie pozniej do klawisza...

Dziękuje za odpowiedź , tak właśnie zrobiłem , czyli poprzez linein`a zgrywałem dźwieki .

Dzieki za szybką odpwiedź .

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ