Klawiatura Midi sie zawiesza

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
starek
Klawiatura Midi sie zawiesza

Post autor: starek » wtorek 04 sty 2005, 10:23

Witam

Mam Miditecha podlaczonego kablem USB do EMU 0404 i uzywam Nuendo 2.2. Po uruchomieniu czesto midi sie zawiesza i jakby w ogole nie byla podlaczona a czasem zawiesza sie grajac dlugie dzwieki - nawet jesli bede gral krotkie nuty to on i tak widzi je jako dlugie i przez to robi sie straszna kaszana. CO to moze byc? Sterownik?

Awatar użytkownika
student

Re: Klawiatura Midi sie zawiesza

Post autor: student » wtorek 04 sty 2005, 21:45

...Witam

Mam Miditecha podlaczonego kablem USB do EMU 0404 i uzywam Nuendo 2.2. Po uruchomieniu czesto midi sie zawiesza i jakby w ogole nie byla podlaczona a czasem zawiesza sie grajac dlugie dzwieki - nawet jesli bede gral krotkie nuty to on i tak widzi je jako dlugie i przez to robi sie straszna kaszana. CO to moze byc? Sterownik?

...

Sprawdź działanie klawiatury pod innym softem, spróbuj na innym komputerze, może wtedy dojdziesz do jakichś wniosków.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » wtorek 04 sty 2005, 23:52

...Mam Miditecha podlaczonego kablem USB do EMU 0404...

Przede wszystkim to masz klawiaturę podłączoną do kompa, w którym to siedzi także Emu 0404 - to tak gwoli ścisłości .

..Sprawdź działanie klawiatury pod innym softem, spróbuj na innym komputerze, może wtedy dojdziesz do jakichś wniosków...

Słusznie.

A jaki to model tego MidiTech'a, bo jakoś koledze zapomniało się dodać. Z tego, co pamietam to do każdej(?) klawiaturki dodawano na płycie CD lub dyskietce mały, ale zacny, programik MIDI Monitor. Jeśli go nie masz to poszukaj w sieci. Szybko wyłapiesz czy to klawiatura, czy problemy Win->USB.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

Awatar użytkownika
Token_Ring

Post autor: Token_Ring » środa 05 sty 2005, 15:49

......Mam Miditecha podlaczonego kablem USB do EMU 0404...

Przede wszystkim to masz klawiaturę podłączoną do kompa, w którym to siedzi także Emu 0404 - to tak gwoli ścisłości .

Skąd ta pewność? Czy wszyscy na Forum mają jedną i tę samą kartę dźwiękową?

Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka

ODPOWIEDZ