Witam! Jestem tu pierwszy raz...I jak sie mozna spodziewac mam pytanie :) Czytalem ostatnio sporo literatury dot. akustyki w jezyku angielskim...Wiele zrozumialem, ale do dzis nie wiem co oznacza po polsku skrot STC(Slave Time Code) i pozim czegos o symbolu NC...
No i temat HVAC...czy to jakis rodzaj wentylacji badz klimatyzacji w studiach?
Serdecznie dziekuje za wszelka pomoc!
HVAC i poziom NC
Re: HVAC i poziom NC
...Witam! Jestem tu pierwszy raz...I jak sie mozna spodziewac mam pytanie :) Czytalem ostatnio sporo literatury dot. akustyki w jezyku angielskim...Wiele zrozumialem, ale do dzis nie wiem co oznacza po polsku skrot STC(Slave Time Code) i pozim czegos o symbolu NC...
Serdecznie dziekuje za wszelka pomoc!...
Slave Time Code - pierwsze slysze, zapewne autorowi chodzi o synchronizacje wszystkich urzadzen cyfrowych w studiu do wspolnego zegara Word Clock, co jest podstawowym warunkiem sukcesu.
NC - zgaduje, ze chodzi o poziom jakiegos szumu (Noise)
HVAC - zbior norm amerykanskich dotyczacych klimatyzacji pomieszczen (Heat-Ventilation-Air Conditioning).
MD.
Serdecznie dziekuje za wszelka pomoc!...
Slave Time Code - pierwsze slysze, zapewne autorowi chodzi o synchronizacje wszystkich urzadzen cyfrowych w studiu do wspolnego zegara Word Clock, co jest podstawowym warunkiem sukcesu.
NC - zgaduje, ze chodzi o poziom jakiegos szumu (Noise)
HVAC - zbior norm amerykanskich dotyczacych klimatyzacji pomieszczen (Heat-Ventilation-Air Conditioning).
MD.
Wlasciciel studia nagraniowego Youtopia w Edmonton, Kanada, tamze mieszkajacy na stale od 1985. Od 1997 staly wspolpracownik magazynu EiS, specjalizujacy sie w testach i recenzjach hardware i software dla produkcji studyjnej.