Odsłuch sygnału słuchawkowego w EchoMiaMidi.
Moje pytanie jest następujące.Jeśli ten interface nie posiada wyjścia słuchawkowego, czy muszę zakupić mikser sprzętowy? Proszę o jakąś podpowiedź. Chciałem kupić sobie tę kartę, ponieważ czytałem o niej wiele dobrego. Może ktoś potwierdzi słuszność wyboru...
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.
Re: Odsłuch sygnału słuchawkowego w EchoMiaMidi.
Cześć.
Nie ma takiego wymogu. Mikser, jak sama nazwa wskazuje, służy do miksowania, a więc mieszania dźwięku z róźnych źródeł. Jeśli to właśnie chcesz robic to wtedy rzeczywiście potrzebujesz miksera.
Ale jesli EchoMiaMIDI jest Twoim jedynym źródłem dźwięku, to musisz jej wyjścia ( liniowe) do jakiegoś wzmacniacza podłączyć, żeby w ogóle coś słyszeć. Jeśli Twój wzmacniacz ( np. domowy HiFi) posiada wyjście słuchawkowe to masz ( przynajmniej na razie ) problem z głowy.
Wersje mogą być np. takie:
1. Echo Mia > wzmHIFI > wyjście słuchawkowe
2. Echo Mia > mikser > wyjście słuchawkowe
3. Echo Mia > wmacniacz słuchawkowy (np. Presonus) > wyjście słuchawkowe
pozdrowienia
Nie ma takiego wymogu. Mikser, jak sama nazwa wskazuje, służy do miksowania, a więc mieszania dźwięku z róźnych źródeł. Jeśli to właśnie chcesz robic to wtedy rzeczywiście potrzebujesz miksera.
Ale jesli EchoMiaMIDI jest Twoim jedynym źródłem dźwięku, to musisz jej wyjścia ( liniowe) do jakiegoś wzmacniacza podłączyć, żeby w ogóle coś słyszeć. Jeśli Twój wzmacniacz ( np. domowy HiFi) posiada wyjście słuchawkowe to masz ( przynajmniej na razie ) problem z głowy.
Wersje mogą być np. takie:
1. Echo Mia > wzmHIFI > wyjście słuchawkowe
2. Echo Mia > mikser > wyjście słuchawkowe
3. Echo Mia > wmacniacz słuchawkowy (np. Presonus) > wyjście słuchawkowe
pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Moje pytanie jest następujące.Jeśli ten interface nie posiada wyjścia słuchawkowego, czy muszę zakupić mikser sprzętowy? Proszę o jakąś podpowiedź. Chciałem kupić sobie tę kartę, ponieważ czytałem o niej wiele dobrego. Może ktoś potwierdzi słuszność wyboru......
Podzielam zdanie przedmówcy, a w szczególności punkt: Echo->Presonus HP4>słuchawki,monitory itd.
Podzielam zdanie przedmówcy, a w szczególności punkt: Echo->Presonus HP4>słuchawki,monitory itd.
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
Super. Dziękuję Wam bardzo.Ale napiszcie mi jeszcze, czy warto kupić ten właśnie interface...Myślałem jeszcze o Waveterminal chyba 190X...
Jestem muzykiem z wykształcenia. Zajmuję się kompozycją, aranżuję, i wciąż się uczę... Fascynują mnie możliwości współczesnych programów muzycznych.
Wybór jest świetny. ECHO MIA MIDI to naprawdę dobry interfejs.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Super. Dziękuję Wam bardzo.Ale napiszcie mi jeszcze, czy warto kupić ten właśnie interface...Myślałem jeszcze o Waveterminal chyba 190X......
Bierz Echo, ALE pod warunkiem że masz płytę z chipsetem Intela - bo jeśli chodzi o to, to karty Echo są b. wybredne - ale jak już pasuje, to czeka Cię stabilna bajeczna praca z dźwiękiem.
P.S. Oczywiście najlepiej sprawdzić zgodność chipsetu na stronie Echo, bo może nie tylko Intel jest najlepszy.
Bierz Echo, ALE pod warunkiem że masz płytę z chipsetem Intela - bo jeśli chodzi o to, to karty Echo są b. wybredne - ale jak już pasuje, to czeka Cię stabilna bajeczna praca z dźwiękiem.
P.S. Oczywiście najlepiej sprawdzić zgodność chipsetu na stronie Echo, bo może nie tylko Intel jest najlepszy.
......Super. Dziękuję Wam bardzo.Ale napiszcie mi jeszcze, czy warto kupić ten właśnie interface...Myślałem jeszcze o Waveterminal chyba 190X......
P.S. Oczywiście najlepiej sprawdzić zgodność chipsetu na stronie Echo, bo może nie tylko Intel jest najlepszy....
Bardzo Wam dziękuję.Trochę się się zmartwiłem,bo mam Athlona 2500+Barton na NForce2 /Abit /...Kurcze, może odezwie się ktoś, kto pracuje z tym interfacem na AMD. Dziękuję Wam. Wesołych Świąt
P.S. Oczywiście najlepiej sprawdzić zgodność chipsetu na stronie Echo, bo może nie tylko Intel jest najlepszy....
Bardzo Wam dziękuję.Trochę się się zmartwiłem,bo mam Athlona 2500+Barton na NForce2 /Abit /...Kurcze, może odezwie się ktoś, kto pracuje z tym interfacem na AMD. Dziękuję Wam. Wesołych Świąt
Bardzo Wam dziękuję.Trochę się się zmartwiłem,bo mam Athlona 2500+Barton na NForce2 /Abit /...Kurcze, może odezwie się ktoś, kto pracuje z tym interfacem na AMD. Dziękuję Wam. Wesołych Świąt...
Spójrz tutaj: http://www.echoaudio.com/Support/PC/AMD.php
Wesołych Świąt.
...
Bardzo Wam dziękuję.Trochę się się zmartwiłem,bo mam Athlona 2500+Barton na NForce2 /Abit /...Kurcze, może odezwie się ktoś, kto pracuje z tym interfacem na AMD. Dziękuję Wam. Wesołych Świąt...
Wesołych Świąt....
Kurcza spojrzałem tam. Nie władam biegle angielskim, ale tam chyba pisze, że niestety Abit odpada(?) Nie ma też nic na temat współpracy z nForce2. Przykre to.
Wesołych Świąt....
Kurcza spojrzałem tam. Nie władam biegle angielskim, ale tam chyba pisze, że niestety Abit odpada(?) Nie ma też nic na temat współpracy z nForce2. Przykre to.
Inna sprawa, że gdybyś kupił kartę WT192X to wzmacniacz słuchawkowy jest już na pokładzie i możesz wpiąć słuchawki bezpośrednio do karty, ja tak robiłem, słuchałem na wielu dobrych słuchawach i jest super, może jedynie nie da się słuchać bardzo głośno ale poziom wzmocnienia, był jak na mój gust akurat a sama karta spisywała się rewelacyjnie.
Jeśli masz możliwość to odsłuchaj sobie obie karty Mia / 192x przed zakupem.
Pozdr.
Jeśli masz możliwość to odsłuchaj sobie obie karty Mia / 192x przed zakupem.
Pozdr.
eis, eis, baby!