Czy sklepy w USA mają Polaków gdzieś?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Marc.De.Marx
Czy sklepy w USA mają Polaków gdzieś?

Post autor: Marc.De.Marx » wtorek 14 gru 2004, 18:16

Kupilem w niemczech mixer TASCAM DM-24 dokladnie w musictore po zamowieniu chyba po niecalym tygodniu go juz dostalem. W Angli bylo podobnie bo zamowilem tam syntezator i pare inyych urzadzen- zero problemow. Teraz potrzebuje karte dzwiekową firewire Tascam IF-FW/DM ktora wspolpracuje z moim mixerem, lecz nigdzie w europie nie mozna jej dostac. Napisalem do firmy TASCAM w USA juz 9 emaili zeby podali mi dytrybutorow w USA kto posiada ten produkt, albo czy kupic mozna u nich bezposrednio. Oczywiscie minęlo juz 2 tygodnie i na zaden nie otrzymalem odpowiedzi widac w du..ie maja klienta - wazne ze mixer kupil i niech spada.Taka wielka firma , nie jarze tego zupelnie. Poszukalem na forum w takim wypadku sam sklepow w USA napisalem do http://www.washingtonmusic.com nic nie odpisali, do http://www.sweetwater.com tez nie odpisali a widze ze na stronie maja te produkty, nie wiem kto pisal ze byl taki zadowolony z zakopow u nich, ale to jakas bzdura. Juz mnie szlak trafia, bo nie mam pojecuia co robic dalej od miesiaca moje nowe studio stoi bezuzyteczne i sie kurzy bo brakuje doslownie karty dzwiekowej.Poradzcie mi jeszcze gdzi moge kupic taka kartę Tascama, znacie moze adresy innych sklepow w USA ktore nie robia problemow.Jezeli nie dostane oryginalnej karty Tascama to bed zmuszony kupic MOTU 2408mk3 ktora jako jedyna ma 3 złacza TDIF-gdzie mozna ja najtaniej kupic ?

pemark

Re: Czy sklepy w USA mają Polaków gdzieś?

Post autor: pemark » wtorek 14 gru 2004, 18:30

Zobacz tutaj www.8thstreet.com

pemark

Post autor: pemark » wtorek 14 gru 2004, 18:33

To sklep w Filadelfii.Jeden z lepszych jakie znam.

3Head

Post autor: 3Head » wtorek 14 gru 2004, 22:59

hmm , moze sprobuj zadzwonic do siedziby Tascam'a ? Niestety z mailami to roznie bywa..

Ale zerknij dokladnie na Sweetwater :

http://www.sweetwater.com/store/detail/IFFWDM/

Mailowo tez mi sie nie odzywali , ale jak zadzwonilem , polaczylem sie z jednym ludzi tam pracujacych , podal mi swoj mail i korespondencja jest blyskawiczna .

Tak przy okazji , mozesz sie nieco podzielic opinia o tym mikserze Tascam'a ? Jakiej klasy to sprzet ?

pozdrawiam,

3Head

Post autor: 3Head » wtorek 14 gru 2004, 23:09

jesli chcesz , moge podac Ci namiary na czlowieka ze Sweetwater .

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » środa 15 gru 2004, 00:21

...To sklep w Filadelfii.Jeden z lepszych jakie znam....

Dziki Penmark za link :)

Awatar użytkownika
Marc.De.Marx

Post autor: Marc.De.Marx » środa 15 gru 2004, 10:49

...hmm , moze sprobuj zadzwonic do siedziby Tascam'a ? Niestety z mailami to roznie bywa..

Ale zerknij dokladnie na Sweetwater :

http://www.sweetwater.com/store/detail/IFFWDM/

Mailowo tez mi sie nie odzywali , ale jak zadzwonilem , polaczylem sie z jednym ludzi tam pracujacych , podal mi swoj mail i korespondencja jest blyskawiczna .

Tak przy okazji , mozesz sie nieco podzielic opinia o tym mikserze Tascam'a ? Jakiej klasy to sprzet ?

pozdrawiam,...

W nocy moja dziewczyna zadzwonila do Sweeter i na szczescie karte maja na miejscu, gosciu podal swoj email i juz mamy kontakt. Takze mysle ze do tranzakcji dojdzie :) Tylko teraz mysle jak uniknac jakihis dodakowych oplat tj Vatu , czy wogole bede musial go zaplacic ? jak tak to gdzie i komu ?

Jezeli chodzi o mixer to testowalem go tylko na sucho tj. byl podlaczony tylko do pradu tak wiec nie moge duzo o nim powiedziec. Mniejwiecej tak ogolnikowo to posiada 24 kanaly 16 wejsc mikrofonowych , złacza cyfrowe AES/EBU, ADAT, 2 xSPDIFy 3xTDIF,mozna oczywiscvie wstawic do niego karte rozszerzajaca i miec jeszcze dostakowe inne złaczą jesli nam malo. wbudowany procesor efektow TC WORKS i to nawet ładnie rozbudowany, wogole cale menu jest bardzo zaawansowane i bez instrukcji raczej ciezko by bylo dojsc o co chodzi, na szczescie jest po angielsku :)Wszystkie parametry tj kazde dotkniecie tlumika czy pontecjometra widac zaraz na wbudowanym monitorze.ma pamiec ustawien no i napewno duzo innych jeszcze funkcji ktorych nie znam.Napewno nie rowna sie z zadnym mixerem analogowym, gdzie wiadomo trzeba wszystko ustawuiac za kazdym razem.Bardzo przydatna jest wlasnie karta na firewire do niego, odrazu mozna przesylac 24 kanaly do kompa w jedna i druga stronę. Mysle ze za ta cene nic lepszego sie nie dostanie tymbardziej ze Tascam to jedna z najlepszych firm.Wykonanie jest na bardzo wyskokim poziomie to nie to co jakis Behringer.U nas w polsce zadaja za niego 13tys w niemczech wychodzi 9tys a w USA ok 6ty i zaluje bardzo ze tam nie kupilem.Naprawde polecam bo jest wrt swojej ceny. Wiecej mozesz tutaj zobaczyc: www.tascam.de i wybrac DM-24 Wiecej bede mogl o nim powiedziec jak popracuje troche na nim, nie mialem nigdy stycznosci z cyfrowką i jest to moj pierwszy taki mikser.

Awatar użytkownika
msieczko

Post autor: msieczko » środa 15 gru 2004, 12:57

...Zobacz tutaj http://www.8thstreet.com

niezły - kupiłem tam poda xt - w samym centrum no i sprzedawcy wiedza o co chodzi
Warszawa - 'home' studio

Awatar użytkownika
tomak

Post autor: tomak » środa 15 gru 2004, 13:52

Tak w ogole to trzeba uwazac na kontakt mailowy z firmami ze Stanow. Mialem taki przypadek ze moja poczta lądowała jako spam bo mieli ustawienia na odrzucanie poczty z takich egzotycznych krajów jak Chiny, Rosja czy Polska.

pzdr

ts

3Head

Post autor: 3Head » środa 15 gru 2004, 15:19

Tylko teraz mysle jak uniknac jakihis dodakowych oplat tj Vatu , czy wogole bede musial go zaplacic ? jak tak to gdzie i komu ?

Przy sprowadzaniu gratow w ten sposob , Twoja karta wyladuje w urzedzie celnym w Warszawie . Nastepnie zaplacisz clo+vat przy odbiorze - jesli sam sie u nich stawisz , albo po prostu za zaliczeniem , wtedy Ci sprzet wysylaja . Moglbys to objesc , jesli np. jakis znajomy Ci by to wyslal w paczce .

Wiecej bede mogl o nim powiedziec jak popracuje troche na nim, nie mialem nigdy stycznosci z cyfrowką i jest to moj pierwszy taki mikser.

Czytalem o mikserze , ale interesuja mnie juz opinie po uzytkowaniu

Pomysl z FW jest bardzo fajny , taki mikser jest dobrym rozwiazaniem do cyfrowego studia . Jesli bedziesz juz mial okazje go w pelni wyprobowac , to opisz mi nieco osobiste wrazenia o jakosci etc, jesli bedziesz mogl

pozdrawiam,

ODPOWIEDZ