Problem z WaveLabem

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
tommi1981
Kontakt:
Problem z WaveLabem

Post autor: tommi1981 » niedziela 12 gru 2004, 19:59

Witam Kolegów. Problem jest może banalny, ale nie posiadam (jeszcze) zbyt rozległej wiedzy i nie mogę dać sobie z nim rady

Problem dotyczy aplikacji WaveLab v 4.01. Po zainstalowaniu po prostu program nie uruchamia się i pokazuje błąd. Czasami zadziała, ale tylko do czasu kolejnego restartu kompa.

Mam też zainstalowane: Cubase SX, kilka wtyczek PSP, Waves'y i inne tego typu wtyczki.

Sprzęt: Athlon XP 2800, płyta Gigabyte z N-Force 2, RAM - 512 MB i SBLive ze sterami KX Project.

Czy jest możliwość że któreś z tych programów "się gryzą"?

Miał ktoś już taki problem?

Sredeczne dzięki za rady. Pozdrawiam.
Nie stać mnie na drogi sprzęt więc nagrywam komputerem ;-)

Awatar użytkownika
netes

Re: Problem z WaveLabem

Post autor: netes » niedziela 12 gru 2004, 21:17

Przede wszystkim napisz jaki błąd wyświetla. Po drugie - masz oryginalny soft?

A po trzecie - raczej niemożliwe żeby się gryzły - wszystkie są ze stajni Steinberga.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » niedziela 12 gru 2004, 21:24

wszystkie są ze stajni Steinberga....

chodziło mi o Cubase'a :P mała literówka
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tommi1981
Kontakt:

Post autor: tommi1981 » niedziela 12 gru 2004, 21:27

...Przede wszystkim napisz jaki błąd wyświetla. Po drugie - masz oryginalny soft?

A po trzecie - raczej niemożliwe żeby się gryzły - wszystkie są ze stajni Steinberga....

Więc tak:

ad 1.Błąd to "klasyczne" windowsowe BUUU i okno pod tytułem "Program wykonał nieprawidłową operację i nastąpi jego zamknięcie...."

ad 2. Soft (niestety) nie jest oryginalny - tej kwestii wolałbym nie rozwijać...;-)

ad 3. Też jest to dla mnie niezrozumiałe. Wcześniej kilka razy stawiałem system . Programy z tych samych instalek. Zawsze wszystko działało. Wykluczyłem też wirusa. Chyba że coś siedzi głębiej?

Awatar użytkownika
ars

Post autor: ars » niedziela 12 gru 2004, 22:09

Więc tak:

ad 1.Błąd to "klasyczne" windowsowe BUUU i okno pod tytułem "Program wykonał nieprawidłową operację i nastąpi jego zamknięcie...."

ad 2. Soft (niestety) nie jest oryginalny - tej kwestii wolałbym nie rozwijać...;-)

ad 3. Też jest to dla mnie niezrozumiałe. Wcześniej kilka razy stawiałem system . Programy z tych samych instalek. Zawsze wszystko działało. Wykluczyłem też wirusa. Chyba że coś siedzi głębiej? ...

nie napisałeś jaki masz windows, jeśli masz 98 to zmień na coś przyzwoitego.

98 nie raz głupie zagrywki miał.

Awatar użytkownika
tommi1981
Kontakt:

Post autor: tommi1981 » poniedziałek 13 gru 2004, 00:17

nie napisałeś jaki masz windows, jeśli masz 98 to zmień na coś przyzwoitego.

98 nie raz głupie zagrywki miał....

Nie, nie uprawiam już sportów extremalnych. Używam Windowsa XP Pro z SP 1.

Awatar użytkownika
netes

Post autor: netes » poniedziałek 13 gru 2004, 08:02

Może zainstalowałeś dodatkowo jakieś pluginy, których wcześniej nie instalowałeś? Możliwe też, że wina leży w sterownikach karty dźwiękowej.
Pozdrawiam

wisnia

Post autor: wisnia » poniedziałek 13 gru 2004, 08:24

...Witam Kolegów. Problem jest może banalny, ale nie posiadam (jeszcze) zbyt rozległej wiedzy i nie mogę dać sobie z nim rady

Problem dotyczy aplikacji WaveLab v 4.01. Po zainstalowaniu po prostu program nie uruchamia się i pokazuje błąd. Czasami zadziała, ale tylko do czasu kolejnego restartu kompa.

Mam też zainstalowane: Cubase SX, kilka wtyczek PSP, Waves'y i inne tego typu wtyczki.

Sprzęt: Athlon XP 2800, płyta Gigabyte z N-Force 2, RAM - 512 MB i SBLive ze sterami KX Project.

Czy jest możliwość że któreś z tych programów "się gryzą"?

Miał ktoś już taki problem?

Sredeczne dzięki za rady. Pozdrawiam. ...

Witam,

mialem podobny problem ... sprawa wyglada nastepujaco: WaveLab po zainstalowaniu startuje na sterownikach z Windowsa, wyskakuje blad z propozycja wyslania raportu do Microsoftu, ale w tle aplikacja dziala. Wchodzisz w ustawienia i zmieniasz ustawienia karty dzwiekowej na kX Asio, zamykasz WaveLab'a, zamykasz okno bledu i powinno byc ok. Problem zdecydowanie na linii najnowszych sterow kX i WaveLaba.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
tommi1981
Kontakt:

Post autor: tommi1981 » poniedziałek 13 gru 2004, 13:28

Witam,

mialem podobny problem ... sprawa wyglada nastepujaco: WaveLab po zainstalowaniu startuje na sterownikach z Windowsa, wyskakuje blad z propozycja wyslania raportu do Microsoftu, ale w tle aplikacja dziala. Wchodzisz w ustawienia i zmieniasz ustawienia karty dzwiekowej na kX Asio, zamykasz WaveLab'a, zamykasz okno bledu i powinno byc ok. Problem zdecydowanie na linii najnowszych sterow kX i WaveLaba.

Pozdrawiam...

To właśnie było to Poza tym przy instalacji kX 'ów Windows krzyczał że, sterownik nie jest podpisany przez Microsoft. Wcześniej miałem starszą wersję sterów kX. Pewnie dlatego wszystko działało.

Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam wszystkich

ODPOWIEDZ