AKG K141 Monitor czy Studio

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
radhetane
AKG K141 Monitor czy Studio

Post autor: radhetane » piątek 03 gru 2004, 16:05

Mam problem, jaka jest różnica pomiedzy słuchawkami AKG K 141 Monitor, a K 141 Studio? Oprócz impedancji.

Które najlepiej wybrać jesli chodzi o robienie na nich miksu. Nie stac mnie na monitory studyjne, wiec chciałbym kupic dobre sluchawki.

muzyka niezależna

Awatar użytkownika
Master

Re: AKG K141 Monitor czy Studio

Post autor: Master » piątek 03 gru 2004, 17:29

...Mam problem, jaka jest różnica pomiedzy słuchawkami AKG K 141 Monitor, a K 141 Studio? Oprócz impedancji.

Które najlepiej wybrać jesli chodzi o robienie na nich miksu. Nie stac mnie na monitory studyjne, wiec chciałbym kupic dobre sluchawki.

...

Najlepiej wybrac słuchawki z serji 240 , np, 240 STUDIo , roznice miedzy Monitor i studio , sa zasadnicze, STUDIO , maja wiecej basu . Monitor i DF , graja bardzo podobnie , płasko sa to słuchawki przeznaczone dla rozgłosni radiowych , Studio zwłaszcza nowe z nowymi przetwornikami i nowymi membrananmi maja bardzo poprawny Bas. Natomiast moim zdaniem najlepsze sa 271 Studio .... Zamkniete o bardzo wywazonym i prawidłowo brzmiacym basie moim zdaniem najlepszym jaki słyszałem w słuchawkach , jesli mozna mowic o dobrym Basie w słuchawkach ...

ODPOWIEDZ