Sonitus: fx Compressor

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
sql
Sonitus: fx Compressor

Post autor: sql » piątek 01 paź 2004, 02:49

witam

Testuje sobie wlasnie Sonar`a 3.0 Demo i zawarty w nim pakiet plug-in`ow opatrzonych logiem Sonitus:fx.

Zaciekawila mnie praca kompresora z tej stajni...mianowicie ustawilem z ciekawosci Treshold na bardzo silne tlumienie, zas czas Attack i Relase na bardzo male,badz minimalne wartosci.

W efekcie uzyskalem na wyjsciu efekt przypominajacy zwykle przesterowanie toru audio. (zapewne jest to spowodowane niezmiernie szybka praca tego urzadzenia-pomyslalem)

Jednak przenioslem te same ustawienia (lub mozliwie zblizone) do innego kompresora...i tu niespodzianka...efekt ten byl prawie niezauwazalny,wrecz pomijalny (trzaskanie,przerywanie,przester)

pytanie: czy jest to naturalne zachowanie sie kompresora przy takich krotkich czasach ? (przy Sonitus:fx)

POZDRAWIAM ALL

Awatar użytkownika
sql

Re: Sonitus: fx Compressor

Post autor: sql » piątek 01 paź 2004, 03:01

... a na marginesie, jestem pod wrazniem brzmienia (!),interfejsu (czy tam między-mordzia jak ktos to juz ladnie ujał ;) ), logiki i komfortu pracy na tej serii Sonarka :] Jedyne pytanie jeszcze jakie nie trapi, to jak sie maja do siebie EWDM i ASIO ...Sonar kozysta wlasnie z tych pierwszych i chodzi to to bardzo zgrabnie..tylko jakis taki nie przyzwyczajany jestem...nie wiem , moze to tylko zludzenie (optyczne)...ale obserwojac mierniki mam wrazenie ze ASIO sa bardziej..w czasie rzeczywistym

czekam na opinie, jeszcze raz pozdroofki :)

Awatar użytkownika
Farmer

Re: Sonitus: fx Compressor

Post autor: Farmer » piątek 01 paź 2004, 11:57

Jedyne pytanie jeszcze jakie nie trapi, to jak sie maja do siebie EWDM i ASIO ...

Zgadzam się /nie tylko ja, również moich kilku znajomych/, że ta wersja SONAR-a jest naprawdę komfortowa.

Natomiast w kwestii sterowników........... Sonar 3 znakomicie pracuje na sterownikach ASIO. To już przetestowaliśmy.

W najbliższym czasie, jak pozwoli na to czas, bierzemy się za testowanie reszty Sonara

pozdrowienia dla wszystkich

muzyk, kompozytor

ODPOWIEDZ