Jak poprawić brzmienie utworu z pliku MIDI?
Czy istnieje jakiś odtwarzacz lub program w którym można odtworzyć pliki midi i aby nie brzmiały jak z dziecinnej zabawki. Dotychczas odpalam je w dobrym instrumencie (KORG) i zgrywam na dysk – instrument jednak nie jest mój. Może istnieje coś co może mi ułatwić życie?

Mam 39 lat a od 18-tu pracuje jako nauczyciel muzyki. Od kilku lat jako hobby interesuje sie nagrywaniem i realizacja dzwieku. Od trzech lat jestem prenumeratorem Estrada i Studio.
Re: Jak poprawić brzmienie utworu z pliku MIDI?
...Czy istnieje jakiś odtwarzacz lub program w którym można odtworzyć pliki midi i aby nie brzmiały jak z dziecinnej zabawki. Dotychczas odpalam je w dobrym instrumencie (KORG) i zgrywam na dysk – instrument jednak nie jest mój. Może istnieje coś co może mi ułatwić życie?
...
Tak samplery programowe np Sample tank

Tak samplery programowe np Sample tank
......Czy istnieje jakiś odtwarzacz lub program w którym można odtworzyć pliki midi i aby nie brzmiały jak z dziecinnej zabawki. Dotychczas odpalam je w dobrym instrumencie (KORG) i zgrywam na dysk – instrument jednak nie jest mój. Może istnieje coś co może mi ułatwić życie?
...
Tak samplery programowe np Sample tank...
Sonar 3

Tak samplery programowe np Sample tank...
Sonar 3
... Sonar 3...
No tak, zapomniałem... ;-)
[addsig]
No tak, zapomniałem... ;-)
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS
...Czy istnieje jakiś odtwarzacz lub program w którym można odtworzyć pliki midi i aby nie brzmiały jak z dziecinnej zabawki. Dotychczas odpalam je w dobrym instrumencie (KORG) i zgrywam na dysk – instrument jednak nie jest mój. Może istnieje coś co może mi ułatwić życie?
...
PlugSound Global Collection jako instrument VST powinien pomoc w jakims stopniu

PlugSound Global Collection jako instrument VST powinien pomoc w jakims stopniu
......... Może istnieje coś co może mi ułatwić życie?
...
A może napiszesz jeszcze z jakiej karty korzystasz?
...
Waveterminal 192X. I obojtne czy to "Kubus", czy Cakewalk wszystko brzmi podobnie. ...
nie możliwe bo Cakewalk był tylko do dziewiątki i nie ma własnych instrumentów chyba że się myle ale jeżeli wszystko brzmi tak samo to po włączeniu programu sprawdz na mixerze karty dzwiękowej jake jest próbkowanie może poprostu nie zmienia sie automatycznie kiedyś miałem coś takiego Powodzenia Go

A może napiszesz jeszcze z jakiej karty korzystasz?
...
Waveterminal 192X. I obojtne czy to "Kubus", czy Cakewalk wszystko brzmi podobnie. ...
nie możliwe bo Cakewalk był tylko do dziewiątki i nie ma własnych instrumentów chyba że się myle ale jeżeli wszystko brzmi tak samo to po włączeniu programu sprawdz na mixerze karty dzwiękowej jake jest próbkowanie może poprostu nie zmienia sie automatycznie kiedyś miałem coś takiego Powodzenia Go

Powodzenia Go
...
Spróbuję SampleTank- jest na którejś EiS, a do Sonara może mi się uda jakoś dotrzeć. Dzięki – pozdrawiam.AM

Spróbuję SampleTank- jest na którejś EiS, a do Sonara może mi się uda jakoś dotrzeć. Dzięki – pozdrawiam.AM

Mam 39 lat a od 18-tu pracuje jako nauczyciel muzyki. Od kilku lat jako hobby interesuje sie nagrywaniem i realizacja dzwieku. Od trzech lat jestem prenumeratorem Estrada i Studio.
Nie chciałbym krakać, ale coś mi się wydaje, że Kolega zadający pytanie potrzebuje czegoś co zastąpi mu sprzętowy moduł brzmieniowy z "poukładanymi" jak się patrzy brzmieniami zgodnie z jakimś standardem GM, XG....
może więc Yamaha'owy S-YXG50/100, co?
pozdrawiam
pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
...Nie chciałbym krakać, ale coś mi się wydaje, że Kolega zadający pytanie potrzebuje czegoś co zastąpi mu sprzętowy moduł brzmieniowy z "poukładanymi" jak się patrzy brzmieniami zgodnie z jakimś standardem GM, XG....
pozdrawiam...
Dzięki trafiłeś w sedno – czy S-YXG50/100 to program, sampler, czy coś w tym rodzaju?
I jak to się dokładnie nazywa?
pozdrawiam...
Dzięki trafiłeś w sedno – czy S-YXG50/100 to program, sampler, czy coś w tym rodzaju?
I jak to się dokładnie nazywa?
czy S-YXG50/100 to program?
============
To soft synthesiser emulujący zachowanie typowego modułu brzmieniowego z brzmieniami w standardzie XG ( rozszerzony standard GM Yamahy - czyli 127 typowych GM + reszta yamahowskich)
nazywa się dokładnie tak jak napisałem: S-YXG50/100
szukaj na stronach Yamahy.
jak będziesz szybszy to znajdziesz sam, a ja w chwili wolnej też sprawdzę czy jeszcze go mają. Chyba był kiedyś na płytkach EiS, ale nie dam głowy.
============
To soft synthesiser emulujący zachowanie typowego modułu brzmieniowego z brzmieniami w standardzie XG ( rozszerzony standard GM Yamahy - czyli 127 typowych GM + reszta yamahowskich)
nazywa się dokładnie tak jak napisałem: S-YXG50/100
szukaj na stronach Yamahy.
jak będziesz szybszy to znajdziesz sam, a ja w chwili wolnej też sprawdzę czy jeszcze go mają. Chyba był kiedyś na płytkach EiS, ale nie dam głowy.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...