DMX 6Fire + Fostex VC-8

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
klonik
DMX 6Fire + Fostex VC-8

Post autor: klonik » piątek 11 cze 2004, 20:29

Mam kartę DMX 6Fire 24/96 zamierzam ją rozszeżyć o zewnętrzny konwenter FOSTEX VC-8 podłączam konewnter do wejść optycznych karty i nic, system go nie widzi. W czym tkwi problem? Nie mogę znaleźc dokładnych inforamcji na temat wejść optycznych DMX. Czy jest możliwe, że jest to tylko zwykłe wejście i wyjście optyczne, a nie wejścia ADAT.

Awatar użytkownika
Groover
Kontakt:

Re: DMX 6Fire + Fostex VC-8

Post autor: Groover » niedziela 13 cze 2004, 06:03

...Mam kartę DMX 6Fire 24/96 zamierzam ją rozszeżyć o zewnętrzny konwenter FOSTEX VC-8 podłączam konewnter do wejść optycznych karty i nic, system go nie widzi. W czym tkwi problem? Nie mogę znaleźc dokładnych inforamcji na temat wejść optycznych DMX. Czy jest możliwe, że jest to tylko zwykłe wejście i wyjście optyczne, a nie wejścia ADAT....

ależ... złącze optyczne w DMXach pracuje jako S/PDIF, więc nie ma siły.

Pozdro

Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl

Awatar użytkownika
klonik

Re: DMX 6Fire + Fostex VC-8

Post autor: klonik » niedziela 13 cze 2004, 13:23

......Mam kartę DMX 6Fire 24/96 zamierzam ją rozszeżyć o zewnętrzny konwenter FOSTEX VC-8 podłączam konewnter do wejść optycznych karty i nic, system go nie widzi. W czym tkwi problem? Nie mogę znaleźc dokładnych inforamcji na temat wejść optycznych DMX. Czy jest możliwe, że jest to tylko zwykłe wejście i wyjście optyczne, a nie wejścia ADAT....

ależ... złącze optyczne w DMXach pracuje jako S/PDIF, więc nie ma siły.

Pozdro

Groover...

Dzięki za odpowiedź.

klonik.................

ODPOWIEDZ