Gdzie robić zakupy?
chciałem się spytać gdzie w europie warto kupować sprzęt, żeby było taniej i nie było kłopotów z przesyłką.
może ktoś z was ma jakieś doświadczenie w tym temacie i może coś poradzić.
z góry dziękuję.
z góry dziękuję.
Re: Gdzie robić zakupy?
...chciałem się spytać gdzie w europie warto kupować sprzęt, żeby było taniej i nie było kłopotów z przesyłką.
z góry dziękuję. ...
dołączam sie do postu kolegi...
z góry dziękuję. ...
dołączam sie do postu kolegi...
aro - ruda ślaska
po zakupy tylko do "biedronki".
musicstore.de znam kolesia ktory jezdzi tam raz w tygodniu
czarna muza dobry sound Quincy Jones
proponowałbym weryfikacje polskich dystrybutorów. W wielu przypadkach mają podobne ceny, a niejednokrotnie niższe.
...proponowałbym weryfikacje polskich dystrybutorów. W wielu przypadkach mają podobne ceny, a niejednokrotnie niższe. ...
Zgadzam się, najpierw sprawdź w Polsce, wybór się poprawił, ceny spadły, po co dawać niemcowi zarobić? Zresztą jak będziesz musiał skorzystać z serwisu jesteś w d...., no i w Polsce dostajesz instrukcję po polsku. Ja nic nie kupuję za granicą, chyba, że naprawdę polacy dają ciała, albo po prostu u nas nie ma (np. terratec'a musiałem przywieźć z Berlina bo "się skończył i będzie za miesiąc" - towar o wartości 1000 zł, żenada). Więc uwierz w ducha i zaatakuj dystrybutora, często sklepy nawet nie mają pojęcia, co importerzy mają w ofercie.
Pozdrawiam
Hofi
Zgadzam się, najpierw sprawdź w Polsce, wybór się poprawił, ceny spadły, po co dawać niemcowi zarobić? Zresztą jak będziesz musiał skorzystać z serwisu jesteś w d...., no i w Polsce dostajesz instrukcję po polsku. Ja nic nie kupuję za granicą, chyba, że naprawdę polacy dają ciała, albo po prostu u nas nie ma (np. terratec'a musiałem przywieźć z Berlina bo "się skończył i będzie za miesiąc" - towar o wartości 1000 zł, żenada). Więc uwierz w ducha i zaatakuj dystrybutora, często sklepy nawet nie mają pojęcia, co importerzy mają w ofercie.
Pozdrawiam
Hofi
Zgadzam się, najpierw sprawdź w Polsce, wybór się poprawił,
## no... jeszcze niekoniecznie jest OK. Większość dystrybutorów wzięła "na wstrzymanie" z zakupami w kwietniu - teraz dopiero odrabiają zaległości.
ceny spadły,
## fakt
po co dawać niemcowi zarobić?
## fakt
Zresztą jak będziesz musiał skorzystać z serwisu jesteś w d....,
## raczej nie będzie z tym problemu - prawo unijne przewiduje, że kupując sprzęt w którymkolwiek z krajów masz zagwarantowany 2-letni serwis gwarancyjny na terenie całej Unii
no i w Polsce dostajesz instrukcję po polsku.
## fakt
Ja nic nie kupuję za granicą, chyba, że naprawdę polacy dają ciała, albo po prostu u nas nie ma (np. terratec'a musiałem przywieźć z Berlina bo "się skończył i będzie za miesiąc" - towar o wartości 1000 zł, żenada).
## to głównie wina przepychanek dystrybucyjnych
Więc uwierz w ducha i zaatakuj dystrybutora, często sklepy nawet nie mają pojęcia, co importerzy mają w ofercie.
## hehe... jest kilka sklepów, które same zaskakują dystrybutorów co do oferty producenta
Byłem sam świadkiem takiej sytuacji kilka razy - ale jeszcze PRZED wejściem Polski do Unii. Teraz wszyscy się jakby bardziej starają. I dobrze.
Pozdro
Groover
## no... jeszcze niekoniecznie jest OK. Większość dystrybutorów wzięła "na wstrzymanie" z zakupami w kwietniu - teraz dopiero odrabiają zaległości.
ceny spadły,
## fakt
po co dawać niemcowi zarobić?
## fakt
## raczej nie będzie z tym problemu - prawo unijne przewiduje, że kupując sprzęt w którymkolwiek z krajów masz zagwarantowany 2-letni serwis gwarancyjny na terenie całej Unii
no i w Polsce dostajesz instrukcję po polsku.
## fakt
Ja nic nie kupuję za granicą, chyba, że naprawdę polacy dają ciała, albo po prostu u nas nie ma (np. terratec'a musiałem przywieźć z Berlina bo "się skończył i będzie za miesiąc" - towar o wartości 1000 zł, żenada).
## to głównie wina przepychanek dystrybucyjnych
Więc uwierz w ducha i zaatakuj dystrybutora, często sklepy nawet nie mają pojęcia, co importerzy mają w ofercie.
## hehe... jest kilka sklepów, które same zaskakują dystrybutorów co do oferty producenta

Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
...proponowałbym weryfikacje polskich dystrybutorów. W wielu przypadkach mają podobne ceny, a niejednokrotnie niższe. ...
zgadza się w niektórych przypadkach są niższe a niektórych sporo wyższe jak np. w przypadku monitorów tannoy system 600 w Polsce ok 3000/para w niemczech 488 euro.kto mi to wytlumaczy przeciez cła nie ma.pozdrawiam.
zgadza się w niektórych przypadkach są niższe a niektórych sporo wyższe jak np. w przypadku monitorów tannoy system 600 w Polsce ok 3000/para w niemczech 488 euro.kto mi to wytlumaczy przeciez cła nie ma.pozdrawiam.
czarna muza dobry sound Quincy Jones
a ja na przykład upgrade do Logica kupuję w Kolonii - 199 E -> 1200 PLN
www.musicstorekoeln.de
ale już wtyczki Native Instruments w Polsce - dużo tańsze!
No a macintoshe w USA - SAD to okropni złodzieje - co najmniej 30% drożej!!!
www.musicstorekoeln.de
ale już wtyczki Native Instruments w Polsce - dużo tańsze!

No a macintoshe w USA - SAD to okropni złodzieje - co najmniej 30% drożej!!!

Miałem na myśli koszty i czas przesyłki.
Pozdryw
HFF
Miałem na myśli koszty i czas przesyłki.
Pozdryw
HFF