MOTU 828 MKII - problem

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
jazz_on
MOTU 828 MKII - problem

Post autor: jazz_on » niedziela 16 maja 2004, 18:50

Czesc!

Mam taki powazny problem:

podczas odtwarzania gdy klikam na "play" przez ok 2-5 sekund w glosnikach pojawia sie na przemian w kanalach "pisk" o wyskoich czestotliwosciach... a ostatnio zauwarzylem, ze w pasku zadan pokazuje sie "lost synchronization"...

wlasciwie byl to olal, ale zaczelo sie tak dziac juz w trakcie odtwarzania [!!!] co jest okropnie stresujace i meczace?

nie mam pojecia co moze byc tego przyczyna???

moze to kontroler firewier? (moj jest na VIA) ponoc producent zaleca TexasInstruments (i jeszcze jakis) a odradza NEC'a

- nic natomiast nie piesze o wadliwym dzialaniu z VIA

pomocy!!!

pozdrawiam

jazzon

ps.

soft: Samplitude 7.2

Awatar użytkownika
Master

Re: MOTU 828 MKII - problem

Post autor: Master » poniedziałek 17 maja 2004, 01:34

masz problem z synchornizacja .. Sygnału Cyfrowego , Tzn, prawdopodobnie w sterowniku masz zle ustawione cos , co ma Sterowac danym Sygnałem, tzn. Chyba musze dac przyklad.

U mnie wszystko synchronizuje sie do Konsolety jest to Yamaha , lecz czasami przełaczam na TC Electronic, w takim wypadku musze zminiac ustawienia Karty jesli tego nie zrobie , mam podobna sytuacje jak ty , Jeszcze jedna przyczyna jest to nie zgodnoasc czestotliwosci , jesli twoja karta np. jest ustawiona na 48.000 Hz , a pliki przewaznie sa 44,100 . mozesz usłyszec cos podobnego .

ODPOWIEDZ