...Witajcie
Mam takie pytanie ,bo kolega kupił sobie rolanda Mc-50 mkII i biedak nie potrafi sobie poradzic ,ja równiez :(
Sprawa wygląda tak ze mamy mase midi swoich zrobionych na kompie i jak je teraz wgrac do Rolandzika przez dysk skoro on nie czyta innych dyskietek jak tylko sformatowane własnie w nim :(
CZy jest na to sposób , roland jest u mnie od godziny bez instrukcji , ktora podobno i tak mało mówi .
Jesli jest jakis uzytkownik tego roladna to prosze o pomoc ,albo kontakt @ :)
mr-hammond@wp.pl
Pozdrawiam
PAWEŁ

...
Witam! Tak się składa, że mam u siebie ten sekwencer, co prawda już dawno go nie używałem, ale z tego co pamiętam, bo nie chce mi się go włączać, to on czyta tylko dyskietki FDD, czyli jednostronne. Wystarczy zakleić jedną dziurkę dyskietki (prawą) i sformatować na zwykłym PC-cie. Następnie wgrać na nią pliki MIDI i załadować do Rolanda. Nie czyta on plików SMF w czasie rzeczywistym; musi uprzednio przekonwertować sobie i wczytać do pamięci. Potem już tylko "Play" i "graj cyganie graj";-)
Życze powodzenia i pozdrawiam!
Daniel
A tak na marginesie, może ktoś chciałby ode mnie odkupić to urządzenie? Nie potrzebuję już go, bo mam komputer i on załatwia mi sprawe MIDI. Sprzęt w bardzo dobrym stanie; używany w domu. Sprzedam po bardzo atrakcyjnej cenie!
Interesuje sie muzyka elektroniczna, glownie Dance, Trance i Techno. Umiem grac na klawiszach, troche na akordeonie i gitarze.