Pedał sustain

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
mr_Qmann
Pedał sustain

Post autor: mr_Qmann » poniedziałek 26 kwie 2004, 22:28

w sumie to mam taki mały problem, ktory nie wiem czy nie bedzie za banalny jak na forum EiS... chodzi o podlaczenie pedału sustain Yamahy do Korga - jak wiecie wszystko chodzi w druga strone... probowalem przelutowac kable na jacku w druga strone lecz to niepomoglo, czy moge cos zrobic by chodzilo jak nalezy?? z gory dzieki Qmann

Max_to_max

Re: Pedał sustain

Post autor: Max_to_max » poniedziałek 26 kwie 2004, 23:38

...w sumie to mam taki mały problem, ktory nie wiem czy nie bedzie za banalny jak na forum EiS... chodzi o podlaczenie pedału sustain Yamahy do Korga - jak wiecie wszystko chodzi w druga strone... probowalem przelutowac kable na jacku w druga strone lecz to niepomoglo, czy moge cos zrobic by chodzilo jak nalezy?? z gory dzieki Qmann...

:) To dobre jest z tymi kablami :) Różnica polega na tym że Roladowski sustain działa tak : Zamknięty obwód (zwarcie) - OFF, otwarty obwód (brak zwarcia) - ON. A jak sam zauważyłeś KORG ma odwrotnie ale...

KORG w swoich instrumentach stworzył możliwość zmiany polaryzacji pedału sustain (+) albo (-). Poszukaj uważnie w MENU instrumentu, zmień tak aby było OK.

Pozdrawiam

Bartek

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » wtorek 27 kwie 2004, 00:28

racja z tego co pamietam szukac powinienes tego w global

POZDRAWIAM

PAWEŁ

Awatar użytkownika
mr_Qmann