Mam pytanie do redakcji.
Dlaczego jakość zdjęć umieszczonych w plikach pdf archiwum z 2003, jest tak fatalnej jakości?
Pomysł umieszczenia płytki ze wszystkimi numerami EiS z roku 2003 w formie elektronicznej jest przedni. Wiele z tych numerów nigdy nie widzalem i chcąc się z nimi w tej chwili zapoznać trochę się rozczarowałem. Bo np, skąd mam wiedzieć co było tematem ankiety, której rozwiązanie umieszczono w marcowym numerze zeszłego roku? Wiele bitmap zawiera teksty, które są po prostu nieczytelne.
Mam płytę archiwalną z roku 2000 (lub 2001 dokładnie nie pamiętam) gdzie grafika jest dużo lepszej jakości.
PITmaster
Archiwa 2003
Re: Archiwa 2003
U mnie wszystko jest czytelne - nie pomyśłałeś o powiększeniu??
Dess Jobs - Producent Muzyczny www.dessjobs.pl
...U mnie wszystko jest czytelne - nie pomyśłałeś o powiększeniu??...
Hmm próbowałem na acrobat readerze 6 umieszczonym na płytce - to samo.
Mówię tylko o bitmapach. Przykład: odczytasz tekst EiS3, strona 70, Lista programów i banków...?
PITmaster
Hmm próbowałem na acrobat readerze 6 umieszczonym na płytce - to samo.
Mówię tylko o bitmapach. Przykład: odczytasz tekst EiS3, strona 70, Lista programów i banków...?
PITmaster
Zastosowany przez nas stopien kompresji jest rozsadnym kompromisem miedzy wielkoscia pliku a jego jakoscia. Wieksze rozdzielczosci, szczegolnie w przypadku grafiki bitmapowej, znaczaco spowalniaja odczytywanie strony i na dluzsza mete sa bardzo denerwujace. Z plikami PDF pracujemy na codzien podczas produkcji kazdego kolejnego numeru i uwazamy, ze ten stopien kompresji jest optymalny jesli chodzi o szybkosc ladowania strony w Acrobacie.
W imieniu Redakcji i swoim zycze wszystkim Wesolych Swiat!
Tomasz Wroblewski
W imieniu Redakcji i swoim zycze wszystkim Wesolych Swiat!
Tomasz Wroblewski