Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
lfo404
Opinia o książce?!
autor: lfo404 » poniedziałek 29 mar 2004, 17:37
Czy możecie sie podzielić opinią na temat książki "MIDI - cyfrowy interfejs instrumentów muzycznych"?
Czy znajdują sie informacje w niej od strony technicznej-elektronicznej (jakie syganały występują, gdzie są one podawane, opis złącz,....itp)?
Za odpowiedź dziękuję!!!
Mam 23 lata.Jestem studentem Elektroniki i Telekomunikacji na wydziale Elektroniki Politechniki Wrocławskiej.W tym roku zaczynam specjalizację inżynieria dźwięku. Interesuje się: akustyką, elektroakustyką, muzyką, grafiką, elektroniką.
-
Szymfonia
autor: Szymfonia » wtorek 30 mar 2004, 11:17
...Czy możecie sie podzielić opinią na temat książki "MIDI - cyfrowy interfejs instrumentów muzycznych"?
Czy znajdują sie informacje w niej od strony technicznej-elektronicznej (jakie syganały występują, gdzie są one podawane, opis złącz,....itp)?
Za odpowiedź dziękuję!!!

...
Na stronach Helionu są recenzje sobie poczytaj. Możesz być tą książką zawiedziny, aczko,lwiek jest tam trochę informacji. Przez przypadek mam 2 szt. mogą 1 odstapić.
Pozdrawiam
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.
-
spiker
autor: spiker » wtorek 30 mar 2004, 11:29
To książka-podręcznik dla absolutnie początkujących. Ja czytając myślałem sobie ( a uparłem się przeczytać od początku do końca ) tak: no, no chyba się zaraz zaczną ważne informacje :), już zaraz dowiem się tego czego szukam8-) , no, no już zaraz będzie sedno sprawy:-? .......:-o koniec! spis treści ;-P
To tak jak z "Cubase SX ćwiczenia" jak już docierasz do kwintesencji autor Ci mówi zdanie w stylu "ale na to brak miejsca w tej publikacji".
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
-
lajner
autor: lajner » wtorek 30 mar 2004, 22:05
...To książka-podręcznik dla absolutnie początkujących. Ja czytając myślałem sobie ( a uparłem się przeczytać od początku do końca ) tak: no, no chyba się zaraz zaczną ważne informacje :), już zaraz dowiem się tego czego szukam8-) , no, no już zaraz będzie sedno sprawy:-? .......:-o koniec! spis treści ;-P
Popieram szkoda kasy na książki. Lepiej sie uczyć na własnych błędach :D
aro - ruda ślaska
-
spiker
Eeee, nie tak od razu. Książka ta posiada swoich adresatów - początkujacych. Im się przyda na pewno. Ja szukałem czegoś czego w tej książce akurat nie ma - mój błąd.
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...
-
yaniki
-
Kontakt:
Przy okazji: jakieś dwa tygodnie temu upolowałem w EMPiKu "Wstęp do psychologii słyszenia" (Introduction to Psychology of Hearing) Briana C. J. Moora. Byłem zaskoczony, bo nie wiedziałem, że w ogóle opublikowano polską edycję tej książki. A tu proszę PWN wydał, i to do tego czwartą edycję (chyba w tej chwili najnowszą).
Jeśli ktoś chciałby usystematyzować swoją wiedzę z zakresu fizjologii słuchu, psychoakustyki i pokrewnych dziedzin, to bardzo polecam tą pozycję. Nie jest to może lekka lektura, ale na pewno bardzo ciekawa i wartościowa.
-
yaniki
-
Kontakt:
Dodam jeszcze, że książkę znalazłem w koszu z "przecenami"