Fruity Loops

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
Awatar użytkownika
tomekttt
Fruity Loops

Post autor: tomekttt » poniedziałek 15 mar 2004, 19:55

czy to jest dobry program do robienia muzyki elektro dance

jak dziala ?

warto go nabyć?
AJP

Awatar użytkownika
Cyprio

Re: Fruity Loops

Post autor: Cyprio » wtorek 16 mar 2004, 00:11

to jest oczywiście tylko moje zdanie... jeżeli będziesz wykorzystywał 'ciekawe' sample, to wykręcisz sporo... Cena też dosyć interesująca, bo otrzymujesz dosyć kompletne rozwiązanie do tworzenia muzyki o jakiej wspomniałeś... Jeżeli będziesz jednak wykorzystywał np. sample perkusyjne, które są w 'zestawie'... no cóż... mnie to nie przekonuje- tym bardziej boli mnie, gdy np. spora część polskiego amatorskiego (i nie tylko) hip-hopu brzmi jak z 'fruity' W największym stopniu wynik końcowy zależy od Ciebie, ja jednak polecałbym zainteresowanie się np. takimi bibliotekami sampli jak NI synthetic drums (rewelacyjne zestawy perkusyjne)+ battery oraz jakimś w miarę tanim lub freeware'owym hostem... na rynku jest też dużo efektów i instrumentów vst, które są bardzo dobre i darmowe... Możliwe, że jestem uprzedzony, ale 99% produkcji, jakie słyszałem z fruity (robione przy pomocy oryginalnych efektów, brzmień, itp.) brzmiały cieniutko...

Awatar użytkownika
Zbych

Post autor: Zbych » wtorek 16 mar 2004, 07:35

...czy to jest dobry program do robienia muzyki elektro dance

jak dziala ?

warto go nabyć? ...

Ściągnij demo z www.flstudio.com i sprawdź czy Ci odpowiada. A to, że niektóre kawałki brzmią "cieńko" zależy od twórcy a nie od programu, który jest przecież tylko narzędziem - a w przypadku FL Studio - bardzo dobrym i rozbudowanym narzędziem.

Zbych

Awatar użytkownika
mlodyGrzech

Post autor: mlodyGrzech » wtorek 16 mar 2004, 10:28

polecam od razy wyrzucic caly bank brzmien:) i brac sie za robienie na wlasnych probkach.

wtedy mozna duzo,,

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » wtorek 16 mar 2004, 15:30

Ja osobiście polecam Ci program Reason 2.5. Forma w której owy program występuje jest genialna - to wirtualne studio z rackiem do którego wpinasz urządzenia i łączysz je kablami. Możliwości są przeogromne i fruity tutaj wysiada. Jeśli chcesz tworzyć electro rzuć tutaj okiem

http://www.propellerheads.se/

pozdro

ODPOWIEDZ