(...)
Jak zauważył trafnie Bitrate mnie ta książka z racji nieposiadania SB także nie interesuje ale może sobie ją kupię jak będzie w tłumaczeniu Stanisława Barańczaka albo Czesława Miłosza

...
(...)
Bitrate,
Uwierz, że książką zainteresowałem się wyłącznie dlatego, że tłumaczenia dokonał nie kto inny, tylko właśnie Marek Korbecki. Również dlatego sądzę, że jesteś w błędzie uważając, że jakakolwiek książka, którą tłumaczeniem zajął się wspomniany wyżej autor, Cię nie interesuje (jeżeli naturalnie w ogóle interesujesz się dźwiękiem, a nie wchodzisz na Forum wyłącznie by krytykować). Po prostu liczę na to, że z książki o nawet takiej SoundBlaster, której opracowaniem zajął się wykpiony przez Ciebie autor, można się będzie dowiedzieć wiele mądrych i przydatnych rzeczy. Chyba że od zawsze posiadasz całą wiedzę, jaką Marek Korbecki zawarł w pracach "Komputerowe przetwarzanie dźwięku" (praca autorska) czy "Cyfrowe przetwarzanie dźwięku" (tłumaczenie). Fakt, że akurat posiadam m.in. kartę pokrewną opisywanej w książce, dodatkowo mnie do tego zachęcił - stąd moje pytanie.
(...)
Moze niedluga bedziemy pytac tak:
Widzialem ksiazke o Duzym Fiacie. Sam mam Poloneza - oplaca sie
kupic te ksiazke?
(...)
Jackart,
Pewnie nie to było celem Twojej wypowiedzi, ale to jest doskonała analogia! Czy wiedziałeś o tym, że był taki okres, gdy przez niemal rok do POLONEZA i FIATA 125P montowany był dokładnie ten sam model silnika (był to okres końcowej produkcji FIATA125P, silnik miał pojemność coś około 1600)? Widzisz jakieś podobieństwo do mojego porównania LIVE z AUDIGY?
MB, Janko Muzykant,
Was pytam serio i absolutnie nie złośliwie (chciałbym się dowiedzieć, a wiem, że się orientujecie) - czy rzeczywiście popełniam błąd, uważając, że ta karta ma dwa fizyczne porty MIDI (poza naturalnie portami syntezatorów E-mu na karcie i portem software'owym)? Windows wykrywa je jako dwa osobne porty (nazwane odpowiednio SB Audigy MIDI I i SB Audigy MIDI II), również współpraca z dwoma różnymi urządzeniami podłączonymi do każdego z nich nie sprawia problemów.
Token
Jestem pracownikiem jednego z największych polskich sklepów internetowych w branży fongraficznej na etacie administratora baz danych. Oprócz tego młodym adeptem sztuki dziennikarskiej, a hobbystycznie także gitarzystą. Niegdyś prenumeratorem EiS, dziś oka