Witam mam problem ze sprzętem. Pracuje na duronie 1.3 GHz i 256 ramu , zależy mi na pracy z instrumentami vst(duże ilości) i jak jest ich parę to logic wysiada (engine was not able data in time....,w tym momencie zajętość procesora sięga 50 - 50 %)
karte wymieniam na coś bardziej profesjonalnego(Esi M-audio)
a co zrobić ze sprzętem czy wymienić procek na athlona P4 może wystarczy poprostu tylko dokupić ramu . Proszę o radę.
Jaki sprzęt?
Re: Jaki sprzęt?
...Witam mam problem ze sprzętem. Pracuje na duronie 1.3 GHz i 256 ramu , zależy mi na pracy z instrumentami vst(duże ilości) i jak jest ich parę to logic wysiada (engine was not able data in time....,w tym momencie zajętość procesora sięga 50 - 50 %)
a co zrobić ze sprzętem czy wymienić procek na athlona P4 może wystarczy poprostu tylko dokupić ramu . Proszę o radę....
Wymien na athlona/P4 i dokup ramu.
--
bitrate
a co zrobić ze sprzętem czy wymienić procek na athlona P4 może wystarczy poprostu tylko dokupić ramu . Proszę o radę....
Wymien na athlona/P4 i dokup ramu.
--
bitrate
-
Re: Jaki sprzęt?
Co zrobić ze sprzętem? Czy wymienić procek na athlona P4 może wystarczy poprostu tylko dokupić ramu . Proszę o radę....
Przy instrumentach i efektach VST niewątpliwie najbardziej liczy się prędkość taktowania procesora i karta muzyczna z małym opóżnieniem w standardzie ASIO. Jeśli używasz wtyczek bazujących na barwach samplingowych to także przyda się szybki dysk twardy i jak najwięcej RAM-u. P4 będzie rozwiązaniem najlepszym jeśli masz kasę na szybki model. Jeśli nie to lepiej kupić AMD Athlon'a z jak najszybszym zegarem. Bo co by nie było to najbardziej przecież zależy nam na szybkiej pracy procka. IMHO minimum Athlon 2000+ żeby dało się w miarę spokojnie pracować
Pozdrawiam
Bartek
Przy instrumentach i efektach VST niewątpliwie najbardziej liczy się prędkość taktowania procesora i karta muzyczna z małym opóżnieniem w standardzie ASIO. Jeśli używasz wtyczek bazujących na barwach samplingowych to także przyda się szybki dysk twardy i jak najwięcej RAM-u. P4 będzie rozwiązaniem najlepszym jeśli masz kasę na szybki model. Jeśli nie to lepiej kupić AMD Athlon'a z jak najszybszym zegarem. Bo co by nie było to najbardziej przecież zależy nam na szybkiej pracy procka. IMHO minimum Athlon 2000+ żeby dało się w miarę spokojnie pracować
Pozdrawiam
Bartek