......Nic z tego nie rozumiem. Interejsy M-Audio 410/610 oraz RME 9632 są tak całkowicie różne funkcjonalnie, że nie ma co porównywać. Musicie określić swoje potrzeby....
Mnie się wydają bardzo podobne. Potrzebuję interfejsu kilku kanałowego. Nagrywam głównie gitarę. Obecnie gram w duecie, więc zależy mi aby gitary były nagrywane na niezależnych ścieżkach. (M-audio ma dwa wyjścia słuchawkowe, więc to by było OK).
Natomiast w innych projektach korzystam również z midi mam keyboard. (610 ma więcej wy/we midi, ale aż tyle to chyba mi nie potrzeba). Czasem klawisz nagrywam w linię, do tego chyba można wykorzystać wejście z tyłu interfejsu. Obecnie pracuję na sb live, mam nadzieję, że w/w interfejsy zapewnią mi lepszą jakość. Nie wiem czy ten HiZ, o którym nikt nie wspomina, bedzie mnie jakoś bardziej urządzał.
Odłuch chcę mieć na parę monitorów aktywnych. M-Audio ma szersze pasmo, więcej góry i wydaje mi się lepiej wykonany na zewnątrz. Nie wiem czy do czegoś przyda mi się wejście optyczne i cyfrowe.
"610" ma jacki i chincze, to wydaje mi się bardziej uniwersalne i chyba ma więcej oprogramowania, ale nie znam tych programów i bedę raczej używał sonar 2, cw pro audio, może cubasis vst.
Interfejs miałby współpracować z notebookiem 1,6 P4 intel mobile, 1 Gb ram, windows XP profesional lub alternatywnie komputer stacjonarny P3, 800 Mhz, 128 ram, windows 98 (ale mogę zainstalować XP).
Czy wszystko już napisałem ?
Wiem że pewnie motu rozwiązałoby wszystkie potrzeby, ale mam nadzieję że zaspokoi mnie coś skromniejszego.
...
Gram na gitarze elektroakustycznej. Mam domowe studio. Używam FW 410 i Sonara 2.1. Pracuje zawodowo w zupełnie innej branzy.