Własnie spędziłem godzine kręcąc nowym equalizerem PSP(demo) ... i poprostu myślę, że to bomba.
Trochę mi brakuje możliwości przeciągania myszą (jak w eq ozone lub tym z pakietu waves'a) ale co tam - brzmi miodnie.
Testowaliście go już ? jak go oceniacie ?
PSP MasterQ - wrażenia ?
Warszawa - 'home' studio
Re: PSP MasterQ - wrażenia ?
Krótko . Mam go od miesiąca . To świetnie brzmiące narzędzie i polecam go wszystkim . ryba

Właśnie ściągnąłem demo i muszę przyznać, zę to rzeczywiście fajna rzecz. Brzmi ciekawie ale co najważniejsze fajnie się kręci :) Takie to jakieś miękkie jest i bardzo fajnie się ustawia. Gratuluję twórcom! W sumie chwileczkę przy tym siedziałem, ale póki co nie mam zastrzeżeń.
Pozdrawiam/Zone
Pozdrawiam/Zone
Sanok
właśnie podobne miałem odczucia ... jes taki ... plastyczny. Albo raczej 'muzyczny'. Początkowo bardzo mi się podobały eq z pakietu Wave, ale:
a) brzmią bardzo precyzyjnie ale brakuje takiej jakiejś plastyczności. CHoć doskonale się je dostraja do selektywnego działania.
b) nie można ich kupić osobno poza pakietem :(
poćwiczę jeszcze trochę na MasterQ i może w końcu zakupię go jako podstawowy EQ ... bo już mam dosyć poszukiwań ... chyba że macie jakieś inne propozycje (7 pasm, parametryczny), jedyny jaki jeszcze mi się podobał - został wchłonięty przez Sonara 3.
a) brzmią bardzo precyzyjnie ale brakuje takiej jakiejś plastyczności. CHoć doskonale się je dostraja do selektywnego działania.
b) nie można ich kupić osobno poza pakietem :(
poćwiczę jeszcze trochę na MasterQ i może w końcu zakupię go jako podstawowy EQ ... bo już mam dosyć poszukiwań ... chyba że macie jakieś inne propozycje (7 pasm, parametryczny), jedyny jaki jeszcze mi się podobał - został wchłonięty przez Sonara 3.
Warszawa - 'home' studio
> a) brzmią bardzo precyzyjnie ale brakuje takiej jakiejś plastyczności. CHoć
> doskonale się je dostraja do selektywnego działania.
Też tak uważam. Co do Waves nie mam absolutnie zastrzeżń, bo są IMO bardziej brutalne w działaniu, ale MasterQ urzekł mnie tą plastycznością, bo układa się w nagraniu jak miękki jasiek pod głową :) No co? Każdy sposób na określenie jest dobry :)
Pozdrawiam/Zone
> doskonale się je dostraja do selektywnego działania.
Też tak uważam. Co do Waves nie mam absolutnie zastrzeżń, bo są IMO bardziej brutalne w działaniu, ale MasterQ urzekł mnie tą plastycznością, bo układa się w nagraniu jak miękki jasiek pod głową :) No co? Każdy sposób na określenie jest dobry :)
Pozdrawiam/Zone
Sanok
A ja chcę kupić EasyVerba bo brzmi świetnie ale podobno się zawiesza i zawiesza czasem cały DAW i w dodatku wydaje przy tym okrutny dla ucha i odsłuchów ryk... Wie ktoś coś o tym ?? Może to po prostu efekt swojej młodości ??
? u mnie obie aplikacje dzialają poprawnie , dotychczas nie spowodowały żadnego " kraszu " sx ani wavelab.

Napiszcie jeszcze parę słów na temat MasterQ i EasyVerb.
Również myslę o zakupie tych wtyczek.
Ciekaw jestem czy można w masterQ stosować ustawienia oddzielnie dla kanałów L i R.
Jak się zachowuje EasyVerb i jakie mogą być jego zstosowania?
walu
Również myslę o zakupie tych wtyczek.
Ciekaw jestem czy można w masterQ stosować ustawienia oddzielnie dla kanałów L i R.
Jak się zachowuje EasyVerb i jakie mogą być jego zstosowania?

Midas M32R,EVE SC203,PC IntelCore2 Duo E6550 2.33GHz, 4GBRAM, Win7/64, HDSP9632+AI4S-192, BCF2000, lenovo Ideapad700 i7 16GB RAM, Cubase 8/7.5,SoundForge10, CDArchitect5.2, PSPaudioware, NomadFactory, StevenSlateDrums4, BFD ECO