Logic audio 5.2 PC

Jeśli masz problem z konkretnym programem, to tu jest miejsce, aby go roztrząsać.
jeanclaudevanlee
Logic audio 5.2 PC

Post autor: jeanclaudevanlee » sobota 31 sty 2004, 15:46

Witam,

Czy ktos mógły poradzić jak najlepiej zsynchronizować pod tym programem audio i midi ? Zawsze muszę wszystko poprawiać ręcznie. Wcześniej używałem innego programu i nie było problemu - w configuracji odpowiednio mogłem ustawić opóźnienie midi względem audio (moja karta używająć sterowników asio ma 7 ms opóźnienia na wyjściu i 5 ms na wejściu ). Pod Logicem co prawda też jest taka opcja ale niestety nie działa jak należy.

Ma ktoś na to jakiś sposób ?

Awatar użytkownika
Orbit

Re: Logic audio 5.2 PC

Post autor: Orbit » sobota 31 sty 2004, 15:59

...Witam,

Czy ktos mógły poradzić jak najlepiej zsynchronizować pod tym programem audio i midi ? Zawsze muszę wszystko poprawiać ręcznie. Wcześniej używałem innego programu i nie było problemu - w configuracji odpowiednio mogłem ustawić opóźnienie midi względem audio (moja karta używająć sterowników asio ma 7 ms opóźnienia na wyjściu i 5 ms na wejściu ). Pod Logicem co prawda też jest taka opcja ale niestety nie działa jak należy.

Ma ktoś na to jakiś sposób ?

=============================

jakas dziwna sprawa .... Logic niema praoblemow z synchonizaja :) musisz wybrac Driver od swojej karty a nie ASIO .

jeanclaudevanlee

Post autor: jeanclaudevanlee » sobota 31 sty 2004, 20:21

=============================

jakas dziwna sprawa .... Logic niema praoblemow z synchonizaja :) musisz wybrac Driver od swojej karty a nie ASIO . ...

Mam kartę Waveterminal u2A na usb i właśnie ten driver wybralem w konfiguracji ( jest tylko jako ASIO). Tak więć to pewnie co innego. Próbowałem też różne ustawienia w settings->synchronization i najlepiej wszysto działa z opóźnieniem midi o 14 ms - jednak i tak nie jest perfekcyjnie. Niemniej dzięki za pomoc. Może ktoś jeszcze miał z tym problemy ?

Max_to_max

Post autor: Max_to_max » niedziela 01 lut 2004, 00:45

Mam kartę Waveterminal u2A na usb i właśnie...

...

No właśnie... a może to przez USB jest problem?

Awatar użytkownika
Miłaszewski

Post autor: Miłaszewski » niedziela 01 lut 2004, 03:26

Tez pierwszy raz spotkalem sie z problemem synchro pomiedzy audio a midi w logiku...

Sprobuj z nowsza wersja Logic Audio - najwyzsza na PC to 5.5.1

Jacek Miłaszewski

www.dzwiek.org

www.milaszewski.com

Paweł

Post autor: Paweł » poniedziałek 02 lut 2004, 12:02

Tak jak poprzednicy, nie spotkałem się nigdy z podobnym problemem, a Logic'a używam od lat. Tak więc przypuszczam, że problem leży po stronie sprzętowej, nie programowej.

ODPOWIEDZ