Efekt Reversu

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
xvoice
Efekt Reversu

Post autor: xvoice » poniedziałek 05 sty 2004, 15:28

Witam!

Czy znacie może jakiekolwiek najlepiej darmowe, proste plug-iny VST czy DX wyposażone w efekt Reversu w czasie rzeczywistym??

Jeśli znacie jakieś to podajcie jakieś linki, będe z góry dźwięczny.

Pozdrawaim/XVOICE

WG

Re: Efekt Reversu

Post autor: WG » poniedziałek 05 sty 2004, 15:39

Czy znacie może jakiekolwiek najlepiej darmowe, proste plug-iny VST czy DX wyposażone w efekt Reversu w czasie rzeczywistym??

Zadałeś chyba tendencyjne pytanie

Sam jestem ciekaw. Czy jest to możliwe w czasie rzeczywistym

Awatar użytkownika
xvoice

Post autor: xvoice » poniedziałek 05 sty 2004, 15:58

...Czy znacie może jakiekolwiek najlepiej darmowe, proste plug-iny VST czy DX wyposażone w efekt Reversu w czasie rzeczywistym??

Zadałeś chyba tendencyjne pytanie

Sam jestem ciekaw. Czy jest to możliwe w czasie rzeczywistym

...

A mnie ciekawi czy takie coś w ogóle istnieje, bo po długich poszuiwaniach w sieci nic takiego ne znalazłem, a czy jest to mozliwe w czasie rzeczywistym - oczywiście (w każdym edytorze audio idzie to zrobić pod warunkiem ze jest wyposażony w przycisk wstecznego przewijania), ale taki sposób mnie nie satysfakcjonuje dlatego szukam wtyczki w formcie VST bądź DX która spełni to zadanie.

Redakcja

Post autor: Redakcja » poniedziałek 05 sty 2004, 16:02

...a czy jest to mozliwe w czasie rzeczywistym - oczywiście (w każdym edytorze audio idzie to zrobić pod warunkiem ze jest wyposażony w przycisk wstecznego przewijania)...

Hmm... Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, aby coś szło jednocześnie do przodu i do tyłu. A może tylko mi?
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

WG

Post autor: WG » poniedziałek 05 sty 2004, 16:52

......a czy jest to mozliwe w czasie rzeczywistym - oczywiście (w każdym edytorze audio idzie to zrobić pod warunkiem ze jest wyposażony w przycisk wstecznego przewijania)...

Hmm... Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, aby coś szło jednocześnie do przodu i do tyłu. A może tylko mi?

...

Dobry temat na zagięcie

Widzę, że nie tylko ja na chwilę się zatrzymałem i zacząłem powątpiewać czy aby stąpam po realnym świecie

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » poniedziałek 05 sty 2004, 17:02

Kolejne pytanie z cyklu co autor miał na myśli. Przychodzi taki, rzuca jakąś wymyśloną przez siebie nazwę i dopytuje się, jak to uzyskać. Może zdefiniuj PRECYZYJNIE o co Ci chodzi, to się obaczy...

Awatar użytkownika
xvoice

Post autor: xvoice » poniedziałek 05 sty 2004, 17:02

......a czy jest to mozliwe w czasie rzeczywistym - oczywiście (w każdym edytorze audio idzie to zrobić pod warunkiem ze jest wyposażony w przycisk wstecznego przewijania)...

...

Hymm... to kiepska wyobraźnia

Tak na poważnie, może inaczej zinterpretuje pytanie bo widze że każdy ma na myśli co innego otóż ...

Chodzi mi o to aby podczas odtwarzania materiału dźwiekowego wstawić efekt Reverse, czyli nic innego jakbyśmy w edytorze audio włączyli przycisk Play i np. w połowie odtwarzanego kawałka włączyli krótkotrwale wsteczne przewijanie Reverse - mysle że do tego chyba nie trzeba dużej wyobraźni Jeszcze jasniej posłuże sie przykładem płyty vinylowej: otóż podczas normalnego odtwarzania płyty vinylowej to tak jakbyśmy w pewnym momencie wykonali ruch wsteczny ręką i kręcilii płytą odwrtonie do kierunku odtwarzania. Każdy DJ grając sete często wykorzystuje tego rodzaju efekt w czasie rzeczywistym bo trudno zeby to wykonał w innym czasie

Jush jasniej sie nie da tego wytłumaczyc

Redakcja

Post autor: Redakcja » poniedziałek 05 sty 2004, 17:11

... Każdy DJ grając sete często wykorzystuje tego rodzaju efekt w czasie rzeczywistym bo trudno zeby to wykonał w innym czasie

Jush jasniej sie nie da tego wytłumaczyc ...

Przeczytaj jeszcze raz to, co napisałeś i pomyśl trochę. Uśmieszki możesz sobie podarować.
[addsig]

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » poniedziałek 05 sty 2004, 17:21

Kiedys mialem taki progrm który mógł do tyłu odtwarzac , tylko po co to komu ??

Jesli chcesz grac na zywo i uzywac myszki , to pamietaj ze to zawsze jest nieobliczalne urządzenie ;)

Przeciez w kazdym darmowym edytorze jest funkcja revers i mozna ja zastosowac w tym punkcie w którym jest potrzebna .

Pozdrowienia i efektywnej pracy

Redakcja

Post autor: Redakcja » poniedziałek 05 sty 2004, 17:24

...Przeciez w kazdym darmowym edytorze jest funkcja revers i mozna ja zastosowac w tym punkcie w którym jest potrzebna ...

W czasie rzeczywistym? Oj, czyżbyś także miał problem z rozumieniem tego, co czytasz?
[addsig]

ODPOWIEDZ