Prosty sampler programowy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
smal108
Prosty sampler programowy

Post autor: smal108 » czwartek 18 gru 2003, 23:00

Czy ktoś może pomoże mi. szukam prostego samplera programowego by działać z cubasem. chodzi mi o budowanie pętli rytmicznych. chciałbym był mało skomplikowany bo i ja taki jestem. taki też jest Yamaha Su-10 jak ktoś zna. niepoważne urządzenie malutkie ale posiada wszystko czego potrzebowałem, oprócz wiekszej pamięci. jest jeszcze np Su-200. czy istnieje coś podobnego w wersji programowej? czuję że tak i to za darmo. ale gdzie szukać? jak się nazywa?
Radhe Govinda!

Awatar użytkownika
MB

Re: Prosty sampler programowy

Post autor: MB » czwartek 18 gru 2003, 23:15

Czy na pewno chodzi o sampler? Do budowania pętli to raczej poleciłbym coś takiego:

http://mediasoftware.sonypictures.com/download/Step2.asp?DID=155

Awatar użytkownika
smal108

Re: Prosty sampler programowy

Post autor: smal108 » czwartek 18 gru 2003, 23:42

tak tak sampler. lubię cubasa i jego możliwości jako urządzenie audio-midi (studio i seqenser w jednym). kiedyś tak robiłem na atari ST. brzmienia były z samplera a w cubaisie ukladalem sobie bity z wykorzystaniem własnoręcznie zdobytych próbek. miałem su10 i bylo fajnie ale ten sampler ma mało pamieci i wolalbym programowo. dzieki za link
Radhe Govinda!

ODPOWIEDZ