Posty o sklepach i dystrybutorach

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Gabryś
Posty o sklepach i dystrybutorach

Post autor: Gabryś » czwartek 27 lis 2003, 12:11

jestem muzykiem, nie pracuje w żadnym sklepie muzycznym i nie powinien byc to mój problem ale trochę to wkur...a jak widze że na tym formu pisze się o sklep i dystybutorach podając ich nazwę adres.I myśle sobie: czy to nie jest jakaś nieuczciwa gra? Panowie jeśli tak dalej będzie to formu zamieni sie w wzajemne opluwanie i dobijanie właścicieli sklepów, dystybutorów etc.. Skąd bowiem możemy wiedzieć żę obywatel X nie pracuje w firmie x i nie opluwa sklepu Y który jest jego konkurentem. Ja też nie raz sparzyłem się w sklepie muzycznym lub zawidłem się na dysrybutorze ale moja reakacja jest taka że więcej już tam nie idę i ...AMEN. NIe zamieniajmy formu EiS w brukowca który da mozliwość gnoić kogo się da i jak się da i to w dodatku beskarnie.

POZDRAWIAM

PS Post ten nie jest próbą obrony jakiegokolwiek sklepu lub dystybutora, jest raczej próbą zwrócenia uwagi na ten problem który może wkrótce zaistnieć

Gizmo

Re: Posty o sklepach i dystrybutorach

Post autor: Gizmo » czwartek 27 lis 2003, 13:07

...jestem muzykiem, nie pracuje w żadnym sklepie muzycznym i nie powinien byc to mój problem ale trochę to wkur...a jak widze że na tym formu pisze się o sklep i dystybutorach podając ich nazwę adres.I myśle sobie: czy to nie jest jakaś nieuczciwa gra? Panowie jeśli tak dalej będzie to formu zamieni sie w wzajemne opluwanie i dobijanie właścicieli sklepów, dystybutorów etc.. Skąd bowiem możemy wiedzieć żę obywatel X nie pracuje w firmie x i nie opluwa sklepu Y który jest jego konkurentem. Ja też nie raz sparzyłem się w sklepie muzycznym lub zawidłem się na dysrybutorze ale moja reakacja jest taka że więcej już tam nie idę i ...AMEN. NIe zamieniajmy formu EiS w brukowca który da mozliwość gnoić kogo się da i jak się da i to w dodatku beskarnie.

POZDRAWIAM

PS Post ten nie jest próbą obrony jakiegokolwiek sklepu lub dystybutora, jest raczej próbą zwrócenia uwagi na ten problem który może wkrótce zaistnieć...

Witam, ponieważ kiedyś opublikowałem post, w którym zwracałem uwagę na niekompetentne podejście do klienta w sklepie X, myślę, że powinienem się wypowiedzieć w tej kwestii. Napisałeś, że nie pracujesz w żadnym sklepie muzycznym, i tak dalej, i tak dalej. Nie jesteś wiarygodny, tak, jak każdy z nas tutaj obecnych więc po co u licha rozpoczynasz w ten sposób swojego posta???. Piszesz o obywatelu x ze sklepu X, podważając w ten sposób także swoją wiarygodność. Co do sposobu, w który pochodzisz do sklepu, który nie spełnia Twoich oczekiwać zapewne masz rację - nie kupujesz tam więcej i wsio. Nie uwierzę jednak, że nikomu, totalnie nikomu, nie wspomniałeś o tym, że sklep X takim o a takim jest sklepem, do którego więcej nie pójdziesz na zakupy ponieważ to i tamto. Nie uwierzę Ci. Tak, jak Ty komuś powiedziałeś o tym komuś tam, tak każdy ma prawo wypowiedzieć się na ten temat na forum. Co do "gnojenia" itd. - mam nadzieję, ze to nigdy nie nastąpi. Jednakże nie zabronisz ludziom wypowiadać się o poziomie usług, które świadczą firmy znane większości z nas. To powoduje, że Ci lepsi i bardziej profesjonalni są doceniani, a do złych się nie chodzi. Chyba, że wychodzisz z założenia - Polaku ucz się sam.. To już Twój indywidualny wybór. Pozdrawiam P.S. Z jednym się tylko zgodzę - jeśli za użytkowników będą podawać się pracownicy sklepów to może być rzeczywiście nie dobrze, natomiast pamiętaj o tym, że tego kto jest kim i czy ma powiązania i jakie ze sklepami tak łatwo nie sprawdzisz.

Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:

Post autor: stereophonic » czwartek 27 lis 2003, 13:49

smiech na sali , akurat tutajesza publicznosc jest tak liczna ze to ma jakies znaczenie , . mowi sie o tych sklepach ktore sa do bani . i juz, tak jak np, Sklep Hołdysa . no jest kiepskia obsługa , i nikt mi tego nie powie ze tak nie jest bo byłem widziałem sam dosiwadczyłem.
Pozdrawiam Stereophonic

Awatar użytkownika
Gabryś

Post autor: Gabryś » czwartek 27 lis 2003, 13:55

......jestem muzykiem

...Witam, ponieważ kiedyś opublikowałem post, w którym zwracałem uwagę na niekompetentne podejście do klienta w sklepie X...

i o to mi właśnie chodzi. Pisanie takich postów otwiera furtkę do takich praktyk. A co powiesz na to że super porządny sklep X ze wspaniałą obsługą i super wypasionym sprzetem ktoś poprostu obrzyga na tym form tylko dlatego że będzie to post konkurenta??? Zastanwiałeś się nad tym? Ja poprstu nie chcę aby to forum zamieniło się kiedyś w taki spoób. Ale cóż może wyolbrzymiam problem, może wybiegam za bardzo w przyszłość... Staram się jednak czasem zrozumieć drugą stronę czyli np te porządne sklepy które mogą w ten nieuczciwy sposób ucierpieć

Pozdrawiam serdecznie!
[Post edytowany przez Admina w dniu 27/11/2003]

Awatar użytkownika
mako

Post autor: mako » czwartek 27 lis 2003, 14:04

(...)A co powiesz na to że super porządny sklep X ze wspaniałą obsługą i super wypasionym sprzetem ktoś poprostu obrzyga na tym form tylko dlatego że będzie to post konkurenta??? (...)

...

Ze sie wtrace w Wasza polemike, ale jesli konkurent ma 'obrzygac' wspanialy sklep X, i bedzie chcial to zrobic tutaj, to czy my, bezbronni konsumenci bedziemy wyrazac woje opinie, czy nie bedziemy, on i tak to zrobi.

Pozdrawiam!

Gizmo

Post autor: Gizmo » czwartek 27 lis 2003, 14:07

i o to mi właśnie chodzi. Pisanie takich postów otwiera furtkę do takich praktyk. A co powiesz na to że super porządny sklep X ze wspaniałą obsługą i super wypasionym sprzetem ktoś poprostu obrzyga na tym form tylko dlatego że będzie to post konkurenta??? Zastanwiałeś się nad tym? Ja poprstu nie chcę aby to forum zamieniło się kiedyś w taki spoób. Ale cóż może wyolbrzymiam problem, może wybiegam za bardzo w przyszłość... Staram się jednak czasem zrozumieć drugą stronę czyli np te porządne sklepy które mogą w ten nieuczciwy sposób ucierpieć

Pozdrawiam serdecznie!

...

Witaj, Tak, zastanawiałem się nad tym, własnie dlatego postanowiłem napisać. Jeśli jest sklep, który się cieszy dobrą opinią to i tak będzie miał klientów - nieważne czy ktoś "obrzyga" go, czy nie. Dlaczego ? Bo jesli sklep ten naprawdę coś sobą reprezentuje znajdą się ludzie, którzy staną w jego obronie. Jesli będą w większej ilości to spowodować może znowu uczucie, że ktoś z tego sklepu na maxa go promuje i tak w kółko od początku - ale niestety tak może być i my tak naprawdę mamy na to znikomy wpływ.

Nalezy wypośrodkować co jest niezwykle trudne.

Nie należy jednak zakazywać ludziom o tym mówić i nie należy prowokować niepotrzebnie takich rozmów. Jest to temat jak każdy inny i w takich kategoriach powinniśmy do tego podchodzić. Uważam, że jeśli ktoś chce się wypowiedzieć na ten temat - powinien móc to zrobić. Wszyscy wiemy, że zbyt duża cenzura działa całkiem odwrotnie. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:

Post autor: stereophonic » czwartek 27 lis 2003, 14:12

Pozdrawiam serdecznie!

...

Nie kumam, przeciez o dobrych sklepach takze sie pisze. wic w czym problem....

bardzo dobrze ze sie pietnuje złe sklepy , a dobre chwali .....

Nie no ..... smiac mi sie chce jak czytam wypowiedzi ... nullA co powiesz na to że super porządny sklep X ze wspaniałą obsługą i super wypasionym sprzetem ktoś poprostu obrzyga na tym form tylko dlatego że będzie to post konkurenta??

kolega sie chyba nudzi ....... Dobre sklepy same sie obronia .

Tutajesza reklama czy tez antyreklama i tak nikomu nie zaszkodzi , zamało nas tutaj ....

A koledzy to w jakich sklepach sprzedają ?

Pozdrawiam Stereophonic

Awatar użytkownika
Hubba

Post autor: Hubba » czwartek 27 lis 2003, 14:45

ale trochę to wkur...a jak widze że na tym formu pisze się o sklep i dystybutorach podając ich nazwę adres.I myśle sobie: czy to nie jest jakaś nieuczciwa gra? Panowie jeśli tak dalej będzie to formu zamieni sie w wzajemne opluwanie i dobijanie właścicieli sklepów, dystybutorów etc..

(...)

NIe zamieniajmy formu EiS w brukowca który da mozliwość gnoić kogo się da i jak się da i to w dodatku beskarnie.

Pozwole sobie sie nie zgodzic. Uwazam, ze jesli ktos napisze nieprzychylnie na forum o jakims sklepie, to udzieli przyszlym ewentualnym klientom bardzo cennej informacji: "panowie, nie idzcie do tego sklepu, bo was orzna" albo "obsluga tam jest na zenujacym poziomie".

Informacja taka zaoszczedzi wielu z nas i czas, i pieniedze.

Nie widze powodow aby nie wytykac tych naprawde slabych, kombinujacych, oszukujacych, ktorzy drwia sobie juz nie tylko z muzyki ale i z niepisanego kodeksu handlowego oraz klientow.

W ten sposob dany dystrybutor czy wlasciciel jak czyta forum i ma odrobine oleju w glowie zastanowi sie: "chyba musze cos zmienic".

Bo ten, ktory ma to gdzies i tak nic sobie z tego nie zrobi bedzie dalej lzyl sobie z klientow, a jego klienci bez informacji np. na tym forum beda stratni (byc moze psychicznie i finansowo) i tez... wkurzeni. O to chodzi ?

Ciekaw jestem ile razy musisz trafic na slaby sklep, zeby dopiero wtedy sie wkurzyc. Ten Twoj post to troche tak, jakby przez Ciebie przemawiala jakas zawisc: "ja sie nadzialem, to bede siedzial cicho, niech inni sie nadzieja", wszak w grupie razniej, co ?

Poza tym mysle, ze nieuczciwa konkurencja zawsze byla, jest i bedzie, ale nie nalezy generalizowac i zakladac, ze forum zaraz sie zamieni w enklawe

wymyslajacych na siebie wlascicieli sklepow i wscieklych dystrybutorow.

hubi

Awatar użytkownika
stereophonic
Kontakt:

Post autor: stereophonic » czwartek 27 lis 2003, 14:55

zgadzam sie z przed mowca :)
[addsig]
Pozdrawiam Stereophonic

Awatar użytkownika
Hardi

Post autor: Hardi » czwartek 27 lis 2003, 17:34

Czy ty kolego Gabryś nie jesteś czasem właścicielem jakiegoś sklepu, któremu dostało się na tym forum po głowie?

gadu-gadu 4021735

ODPOWIEDZ