Tu jest miejsce na Wasze pytania i opinie. Można przedstawić swoje zdanie, niekoniecznie na tematy ściśle związane z tym, o czym piszemy w magazynie.
-
public-c - Posty:20
SB Audigy2 Platinium Pro
autor: public-c » piątek 07 lis 2003, 19:07
Zastanawiam sie nad zakupem sound blaster audigy 2 platinium pro
czy ktoś widział może test napisany ludzkim językiem? Ciekawi mnie głównie jakie ma możliwości jeżeli chodzi o zastosowania dla muzyków powiedzmy w celach profesjonalnych.
-
misiek20pro
autor: misiek20pro » piątek 07 lis 2003, 19:20
...Zastanawiam sie nad zakupem sound blaster audigy 2 platinium pro
czy ktoś widział może test napisany ludzkim językiem? Ciekawi mnie głównie jakie ma możliwości jeżeli chodzi o zastosowania dla muzyków powiedzmy w celach profesjonalnych.

...
hmm...
hehe tu tej karty nikt nie lubi i mało kto się wypowiada na jej temat ponieważ rozmowa o Sb była już 1000 razy a to czy nowszy model czy starszy nie ma znaczenia
jest to karta tylko dla amatorów a tu sami profesjonaliści
[addsig]
-
Hardi
Daruje sobie tą kartę, lepiej jest kupić którąś z tych
kartgadu-gadu 4021735
-
public-c - Posty:20
autor: public-c » sobota 08 lis 2003, 18:57
w estrada i studio napisali: "należy zauważyc że nagrywanie parametrami 24/96 jest możliwe tylko wtedy gdy nagrywamy sygnał czysty, bez efektów; włączenie efektów podczas nagrywania powoduje automatyczną redukcję parametrów zapisu do 16 bitów i 48kHz (z takimi parametrami działa blok procesora) sygnał przed procesorem jest redukowanydo 16/48a po wyjściu z procesora konwertowany do wcześniej zdefiniowanego formatu. Oczywiście ta podwójna konwersja nie ma miejsca gdy pracujemy z sygnałem czystym i nie korzystamy z efektów zaimplementowanych na karcie........................"
Może słabo łapię, ale dalej nie wiem czy tworząc muzykę dla przykładu na reason, czy fuitloops czy innym tego typu użyję efektu zawartego w danym programie albo jakiegoś plugina typu dspfx albo vst i będę go chciał zgrac do postaci wave 24/96 to uda mi sie to na tej karcie czy nie?