Nowe Akai Advance

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
Awatar użytkownika
Arkana_Flow
Nowe Akai Advance

Post autor: Arkana_Flow » sobota 11 lip 2015, 05:08

Cześć,

Ma ktoś? Bawiliście się nowymi kontrolerami od Akai?

Specyfikacje mają ciekawą, design też + naprawdę fajne pady. Do tego niekończące się gałki (jak to się profesjonalnie nazywało?) + sprawdzony akaiowski arpegiattor, który uwielbiam.

Kontroler wygląda jak marzenie, ale widziałem jakiś filmik na YT i ten cały VIP (oprogramowanie, które pozwala na łatwe mapowanie VST i zapisywanie ich jako presety) działał dosyć mozolnie. Jest też filmik, gdzie user pokazuję jak soft od nowego kontrolera od Akai wiesza się w DAW, czemu bym się nie dziwił znając produkty Akai z ostatnich lat, a samemu będąc właścicielem MPC Studio i Akai MPK25. Miałem jednak nadzieję, że kompatybilność, stabilność i wygoda pracy w nowych kontrolerach będzie stała na wysokim poziomie, opinii nie ma jednak jeszcze za wiele..

Może ktoś z forumowiczów ma któryś z modeli tych klawiatur i chciałby podzielić się swoimi spostrzeżeniami??

Zamierzam się powoli do zakupu NI Komplete VST bundle, myślałem o NI Komplete Kontrol series, ale jak zobaczyłem te Akai to oniemiałem z wrażenia.. Z braku rzetelnych recenzji i testów tych dwóch kontrolerów wstrzymuję się z zakupem.

Chciałbym prosić też redakcję o zrobienie rzetelnego testu nowych modeli Akai (chodzi mi zwłaszcza o model 61 klawiszowy)

Dziękuje i pozdrawiam

Muzyką zajmuję się od 2003 roku. Zaczynałem jako raper. Obecnie wchodzę w świat producenski. Pracuję z samplami (głównie na Akai MPC) jak i z żywymi instrumentami. Studiuję produkcję muzyczną na uczelni w Edynburgu, Szkocji.

ODPOWIEDZ