AKG P120 + zasilacz czy Shure SM58?
Witam
Dawno się tutaj nie udzielałem, ale ostatnim czasy coś mnie tchnęło w kwestiach muzycznych i tak przy okazji odkryłem że dysponuje ponad 3 oktawami w głosie.
Chciałbym spróbować coś zdziałać w kwestii wokalnej i nabyć mikrofon.
Zastanawiam się nad używanym AKG P120 + zasilacz phantom albo po prostu nowy dynamik Shure SM58
Co mi możecie koledzy doradzić? Nie chciałbym przekraczać 350zł na zakup bo nie wiem co z tego wyniknie.
Oczywiście nie mam pomieszczenia na mikrofon, bo nigdy nie używałem mikrofonów, także to taki zakup "na próbe"
Pozdrawiam
Dawno się tutaj nie udzielałem, ale ostatnim czasy coś mnie tchnęło w kwestiach muzycznych i tak przy okazji odkryłem że dysponuje ponad 3 oktawami w głosie.
Chciałbym spróbować coś zdziałać w kwestii wokalnej i nabyć mikrofon.
Zastanawiam się nad używanym AKG P120 + zasilacz phantom albo po prostu nowy dynamik Shure SM58
Co mi możecie koledzy doradzić? Nie chciałbym przekraczać 350zł na zakup bo nie wiem co z tego wyniknie.
Oczywiście nie mam pomieszczenia na mikrofon, bo nigdy nie używałem mikrofonów, także to taki zakup "na próbe"
Pozdrawiam
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio
Re: AKG P120 + zasilacz czy Shure SM58?
POP filtr prawdopodobnie sam sobie zrobie.
[addsig]
[addsig]
Korg M3-73, Korg Radias-R, Korg EXB-Radias, Korg Electribe MX-1, Korg Kaoss Pad 3, Kawaii KC-10, Waldorf Blofeld KB, Ibanez GiO, Fender Mustang III, Behringer XD80USB, Fostex PM1MKII, Behringer K10s, Creative ZXR, E-mu Midi, Reloop RHP-20, FL Studio
do nagrywek czy live? zresztą...
SM58 zawsze się przyda. Tylko kosztuje odrobinę więcej.
P120 to nowa wersja P100. Jeśli już to szukaj serii 100/200.
P120 to nowa wersja P100. Jeśli już to szukaj serii 100/200.
...do nagrywek czy live? zresztą...
P120 to nowa wersja P100. Jeśli już to szukaj serii 100/200....
Zdecydowanie do nagrywek.
Nowego sm58 mam możliwość kupić za 360zł
Nie zrozumiałem Cię z tym akg. Szukaj serii 100/200 a czy 120 to nie seria 100 ?
Generalnie nie mam wiedzy o mikrofonach, pytałem kolege który jest realizatorem i właśnie poleciał mi dwa powyższe z naciskiem na akg.
P120 to nowa wersja P100. Jeśli już to szukaj serii 100/200....
Zdecydowanie do nagrywek.
Nie zrozumiałem Cię z tym akg. Szukaj serii 100/200 a czy 120 to nie seria 100 ?
Generalnie nie mam wiedzy o mikrofonach, pytałem kolege który jest realizatorem i właśnie poleciał mi dwa powyższe z naciskiem na akg.
W tych cenach mikrofonów pojemnościowych zawsze są te same problemy, zawsze jest problem z esami i zawsze jest zasyfiona siarczysta góra. Dynamiki mają pięknie nierówno charakterystykę przenoszenia - w SM58 jest tak wybita "prezencja", że aż się prosi o stosowaniu tego mikrofonu tylko na scenie.
Na próbę kup coś. Po prostu. Nie wiadomo, co będzie akurat dla Ciebie lepszym wyborem.
Na próbę kup coś. Po prostu. Nie wiadomo, co będzie akurat dla Ciebie lepszym wyborem.
...W tych cenach mikrofonów pojemnościowych zawsze są te same problemy, zawsze jest problem z esami i zawsze jest zasyfiona siarczysta góra. Dynamiki mają pięknie nierówno charakterystykę przenoszenia - w SM58 jest tak wybita "prezencja", że aż się prosi o stosowaniu tego mikrofonu tylko na scenie.
...
Kolega poleciłby jakiś mikrofon od siebie tak w budżecie do 400zł już z fantomem jeśli kondensator?
[addsig]
--------------------------------------------
jeśli to cena aukcyjna to nie radzę, kupuj tylko z pewnego źródła.
------------------------------------------------------------------------------------
najpierw były P100/200 jako pierwsze budżetowe produkty AKG. Następnie zrezygnowano z produkcji tych mikrofonów na rzecz P120/220 i to już nie to samo co kiedyś :( .
--------------------------------------------
jeśli to cena aukcyjna to nie radzę, kupuj tylko z pewnego źródła.
------------------------------------------------------------------------------------
najpierw były P100/200 jako pierwsze budżetowe produkty AKG. Następnie zrezygnowano z produkcji tych mikrofonów na rzecz P120/220 i to już nie to samo co kiedyś :( .
Czyżby były produkowane jakieś podróbki że przestrzegasz przed aukcyjnymi ?
[addsig]
[addsig]
...Czyżby były produkowane jakieś podróbki że przestrzegasz przed aukcyjnymi ?...
Shure to najczęściej podrabiana marka. Nawet czasem sprzedawca w sklepie nie wie że handluje gównem. Na prawdę trzeba uważać. Możesz sprawdzić zaglądając na azjatyckie strony typu Alibaba, że mikrofony "Shure" są dostępne z tym samym logiem i nieznacznie się różnią wyglądowo od oryginałów.
Mi na szczęście nikt nie sprzedał nigdy bubla ale wiem że jest to częste wydarzenie.
Shure to najczęściej podrabiana marka. Nawet czasem sprzedawca w sklepie nie wie że handluje gównem. Na prawdę trzeba uważać. Możesz sprawdzić zaglądając na azjatyckie strony typu Alibaba, że mikrofony "Shure" są dostępne z tym samym logiem i nieznacznie się różnią wyglądowo od oryginałów.
Mi na szczęście nikt nie sprzedał nigdy bubla ale wiem że jest to częste wydarzenie.
......Czyżby były produkowane jakieś podróbki że przestrzegasz przed aukcyjnymi ?...
Mi na szczęście nikt nie sprzedał nigdy bubla ale wiem że jest to częste wydarzenie....
Da się to jakoś odróżnić? przecież nawet w dużym sklepie za dużą kwotę mogą sprzedać podróbkę, już nie raz były takie sytuacje...
Mi na szczęście nikt nie sprzedał nigdy bubla ale wiem że jest to częste wydarzenie....
Da się to jakoś odróżnić? przecież nawet w dużym sklepie za dużą kwotę mogą sprzedać podróbkę, już nie raz były takie sytuacje...