witam
od wczoraj jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem presonusa firestudio mobile.w czym rzecz, po zainstalowaniu sterów, i wstępnym osłuchaniu na słuchawkach, z zażenowaniem stwierdzam.. brak stereo.absolutny brak jakiejkolwiek panoramy! oczywiście najpierw zacząłem podejrzewać gniazdo słuchawkowe, ale po odpaleniu monitorów-bez zmian. jedno wielkie mono. teraz sobie myśle.. czyżby to nie czasem wina gniazda firewire w moim lapku? połączyłem interfejs z kompem za pomocą kabla 6pin/4pin. pewnie dla wielu zgrzeszyłem robiąc w ten sposób.wcześniej miałem" profesjonalną "kartę na usb kupioną w sklepie komputerowym;) mimo jej wszelkich wad, problemów z panoramą nie miałem. teraz kwestia upewnienia się,czy faktycznie jest to wina kabla/4pinowego gniazda w lapku, czy może totalnie czegoś innego.
jeśli było by tak jak podejrzewam, miało by sens zastosowanie adaptera z firewire6pin/6pin na usb??(z oczywistą stratą na latencjach, obciążaniem procka itp sprawach) czy presonus będzie w ogóle w takim układzie chciał się komunikować z kompem?
proszę o poradę,bo żem cimny w ty materii
pozdrawiam