Presonus HP60 wzmacniacz słuchawkowy

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
k_skinny
Presonus HP60 wzmacniacz słuchawkowy

Post autor: k_skinny » czwartek 03 kwie 2014, 00:58

Z racji tego, że w moim interfejsie(focusrite scarlett 18i20) nie ma bardzo dobrych wzmacniaczy słuchawkowych chciałbym dokupić oddzielne. Zainteresowałem się Presonusem HP60.

A tak więc drodzy forumowicze jak go podłączyć do mojego interfejsu?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
midishiner

Re: Presonus HP60 wzmacniacz słuchawkowy

Post autor: midishiner » czwartek 03 kwie 2014, 08:25

...Z racji tego, że w moim interfejsie(focusrite scarlett 18i20) nie ma bardzo dobrych wzmacniaczy słuchawkowych chciałbym dokupić oddzielne. Zainteresowałem się Presonusem HP60.

A tak więc drodzy forumowicze jak go podłączyć do mojego interfejsu?

Pozdrawiam. ...

Cześć, sprawa jest bardzo prosto a rozwiązań kilka. Przedstawię dwa:

1. Wyjście stereo monitorowe ze scarlett wpinasz w inputy w hp4, a monitory podłączasz do gniazd output (monitor/thru) w HP4 dzięki czemu monitory i słuchawki regulujesz z jednego urządzenia, wygodnie? Sam musisz ocenić. 

2. przewodem Jack stereo --> 2x jack mono wychodzisz z jednego z dwóch wyjść słuchawkowych ze scarlett ( te na przednim panelu ) i wchodzisz w inputy w HP4. 

Ot cała filozofia, powodzenia

Lucas May On Tour
5-21.V.2009

k_skinny

Post autor: k_skinny » czwartek 03 kwie 2014, 14:50

......Z racji tego, że w moim interfejsie(focusrite scarlett 18i20) nie ma bardzo dobrych wzmacniaczy słuchawkowych chciałbym dokupić oddzielne. Zainteresowałem się Presonusem HP60. A tak więc drodzy forumowicze jak go podłączyć do mojego interfejsu? Pozdrawiam. ... 

Cześć, sprawa jest bardzo prosto a rozwiązań kilka. Przedstawię dwa:
1. Wyjście stereo monitorowe ze scarlett wpinasz w inputy w hp4, a monitory podłączasz do gniazd output (monitor/thru) w HP4 dzięki czemu monitory i słuchawki regulujesz z jednego urządzenia, wygodnie? Sam musisz ocenić. 
2. przewodem Jack stereo --> 2x jack mono wychodzisz z jednego z dwóch wyjść słuchawkowych ze scarlett ( te na przednim panelu ) i wchodzisz w inputy w HP4. 

Ot cała filozofia, powodzenia...

Chodziło mi o Presonus HP60, jak go podłączyć pod mój interfejs a widzę, że piszesz o Presonusie hp4.
Czemu ?

Pozdrawiam.

Zbynia

Post autor: Zbynia » czwartek 03 kwie 2014, 19:06

Opis zapewne jest w istrukcji

W przypadku jednego wyjścia z interfejsu najlepszym sposobem jest opisany przez kolegę powyżej (audio thru we wzmacniaczu słuchawkowym) tyle że HP60 takowego nie posiada

Mając wiecej wyjść mozna to zrobić jak się komu podoba i co chce uzyskać - można na każde słychawki podać inny sygnał oddzielnie sterowany

ODPOWIEDZ