Kaoss Pad 3 touch screen

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
beatdeath
Kaoss Pad 3 touch screen

Post autor: beatdeath » środa 29 sty 2014, 19:51

Witam,

mam nielada problem, otóż nie touch screen nie reaguje na dotyk, na całej długości i szerokości. Wszystkie pozostałe opcje działają. Nie mam polskiej instrukcji obsługi.
Czy jest na to jakaś rada? Jakiś reset do fabryki istnieje? Czy można wymienić ekran i czy jest taka naprawa warta świeczki (nie przewyższy wartości?)

P.S: mam dwa KP3, w drugim hula, są z drugiej ręki, także takie odkupiłem. 

ToPanMichał

Re: Kaoss Pad 3 touch screen

Post autor: ToPanMichał » wtorek 11 lut 2014, 23:38

Kiedyś również szukałem sposobu na reset Kaoss Pada.
Grzebiąc w internecie trafiłem na coś takiego i się udało.

1. Press 1 and 2 and Sampling while powering on the KP3.

2. PrLD will appear in the LED.

3. C will be on, D will be flashing.

4. Press D.

5. urt will flash in the LED.

6. P.off will then appear in the LED.

7. Power off and on the KP3, enjoy factory reset goodness.

Ale gdyby to nie pomogło, to w Sopocie jest destrybutor Korga. Zadzwoń albo napisz maila, jeśli nie masz gwarancji to pewnie i tak spróbują naprawić Twój sprzęt jak go do nich wyślesz. No cóż, naprawa na pewno będzie trochę kosztować, ale lepiej mieć niż nie mieć ;)

Awatar użytkownika
raflezjak
Kontakt:

Re: Kaoss Pad 3 touch screen

Post autor: raflezjak » środa 12 lut 2014, 00:07

być może jest to usterka mechaniczna. może go po prostu rozkręć i dociśnij taśmy, obejrzyj dokładnie wnętrze itd. jeżeli elektronika no to serwis albo recycling
BCR-2000, PCR-500, UMA25s, Roland D-10, Yamaha RM1X, Yamaha SU 700, Yamaha A3000, Roland MC-303, Kaossilator, Exar SM07, Crumar Multiman-S(w rozsypce), Behringer MS40, Renoise.

ODPOWIEDZ