kiedyś miałem Yamahę RM1X i zrobiłem kilka songów w jej formacie: RM1X native format.
Przeczytałem, że Yamaha RS 7000 czyta wspomniany format.
Mam pytanie - jak będą brzmiały utwory w tym formacie odtwarzane przez RS 7000?
Czy oba instrumenty mają identyczne, czy różne banki brzmień, no bo to chyba warunek aby utwory zabrzmiały tak samo
Yamaha RM1X a RS 7000?
Re: Yamaha RM1X a RS 7000?
...kiedyś miałem Yamahę RM1X i zrobiłem kilka songów w jej formacie: RM1X native format.
Czy oba instrumenty mają identyczne, czy różne banki brzmień, no bo to chyba warunek aby utwory zabrzmiały tak samo...
Powinno hulać. W RS 7000 i RM1x jest taka sama voicelista. Nie wiem czy procesor efektów będzie brzmiał identycznie, ale to zapewne kwestia minimalnego dostrojenia.
Pozdro.
Czy oba instrumenty mają identyczne, czy różne banki brzmień, no bo to chyba warunek aby utwory zabrzmiały tak samo...
Powinno hulać. W RS 7000 i RM1x jest taka sama voicelista. Nie wiem czy procesor efektów będzie brzmiał identycznie, ale to zapewne kwestia minimalnego dostrojenia.
Pozdro.
BCR-2000, PCR-500, UMA25s, Roland D-10, Yamaha RM1X, Yamaha SU 700, Yamaha A3000, Roland MC-303, Kaossilator, Exar SM07, Crumar Multiman-S(w rozsypce), Behringer MS40, Renoise.