Monitory studyjne do 2000zł

Jeśli masz problem związany ze sprzętem stosowanym w domowym lub profesjonalnym studiu, to tu jest odpowiednie miejsce, aby się nim zająć.
ceresofficial
Monitory studyjne do 2000zł

Post autor: ceresofficial » środa 20 lis 2013, 21:52

Witam poszukuje monitorów studyjnych do 2000zł z 8 calowych niskotonowym wooferem  bo taki bedzie najlepszy do mojego pomieszcenia.Niestety u siebie w mieście nie mam możliość przesłuchania poszczególnych monitorów studjnych dlatego zdaje się na was.Zależy mi na jak najlepszej jakości dzwięku do tej ceny.Muzykę którą tworze to muzyka elektroniczna,Klubowa(trance) jak i od czasu do czasu robie produkcje r&B hiphop i pop.

ceresofficial

Re: Monitory studyjne do 2000zł

Post autor: ceresofficial » środa 20 lis 2013, 21:53

Co polecacie??

Awatar użytkownika
Marc.The.Drummer
Kontakt:

Post autor: Marc.The.Drummer » środa 20 lis 2013, 22:11

...Co polecacie??... 

Wizyte w sklepie i odsłuchanie kilku par :)

http://dirtydrumzstudio.blogspot.com/

Awatar użytkownika
JustinDiamond

Post autor: JustinDiamond » środa 20 lis 2013, 23:27

Myślę, że w tej cenie (ok. 2100zł) możesz zainteresować się nowymi KRK RP8 G3.

W stosunku jakości do ceny, są kuszące, tym bardziej, że działasz w klimatach EDM i Hip-Hop - gdzie stopa często nadaje właściwego charakteru, a 8 cali zrobi swoje :]
Ze środkiem, czyli z detalami, może być już nieco gorzej jak na tą wielkość głośnika. Podobno poprawiona została panorama, a także podrasowana góra (więcej będziesz miał w opisie monitorów...)
Swego czasu zapoznałem się bliżej z RP6 G2, gdzie bawiliśmy się nieco z kolegą w klimatach trance i byłem mile zaskoczony, że za ok. 1500zł można nabyć całkiem niezły odsłuch :P

Mimo wszystko, podobnie jak kolega, radzę wybrać się do jakiegoś sklepu z możliwością odsłuchu kilku par. Porównasz i zobaczysz które przypadną Ci bardziej do gustu.

Pasjonat muzyki TRANCE :]

k_skinny

Post autor: k_skinny » poniedziałek 02 gru 2013, 23:12

...Myślę, że w tej cenie (ok. 2100zł) możesz zainteresować się nowymi KRK RP8 G3.W stosunku jakości do ceny, są kuszące, tym bardziej, że działasz w klimatach EDM i Hip-Hop - gdzie stopa często nadaje właściwego charakteru, a 8 cali zrobi swoje :]Ze środkiem, czyli z detalami, może być już nieco gorzej jak na tą wielkość głośnika. Podobno poprawiona została panorama, a także podrasowana góra (więcej będziesz miał w opisie monitorów...)Swego czasu zapoznałem się bliżej z RP6 G2, gdzie bawiliśmy się nieco z kolegą w klimatach trance i byłem mile zaskoczony, że za ok. 1500zł można nabyć całkiem niezły odsłuch :PMimo wszystko, podobnie jak kolega, radzę wybrać się do jakiegoś sklepu z możliwością odsłuchu kilku par. Porównasz i zobaczysz które przypadną Ci bardziej do gustu....

To prawda, że stopa robi swoje w hip hopie ale w tym gatunku muzycznym bardzo dużo dają też dobre Hit Haty.

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 03 gru 2013, 11:03

Bas również :)

Co do Hihatów to kieruj się raczej w strone odsłuchu z tekstylną kopułka wysokotonową bo metalowe szybko meczą

ODPOWIEDZ