Witam,
Może ktoś będzie wiedział jak mi pomóc.... Jak wyeksportować plik MIDI w Cubase, żeby długość pliku określał lokator? Zależy mi na dokładnie określonej długości pliku midi (musi być on zsynhronizowany z innym plikiem audio). Ustawiałem odpowiednio lokatory (początek i koniec), kliknąłem "Export Midi file", w oknie dialogowym zaznaczyłem opcję "Export locator Range" i zapisałem plik midi. Jednak po zaimportowaniu tego pliku do projektu plik ten po pierwsze zaczyna się zawsze 2 takty wcześniej i jest podzielony na 2 "części (eksportowana ścieżka midi składała się z jednej części). Gdyby to było tylko do mojego użytku to bym sobie to przesunął o te 2 takty i było by po problemie, ale muszę wysłać klientowi paczkę ze ścieżkami audio+midi zsynchronizowane ze sobą i o takiej samej długości.. ;/
Mam nadzieję, że ktoś pomoże :)
Export MIDI w Cubase 5
Re: Export MIDI w Cubase 5
moze juz sobie poradziłeś...
ja spróbowałbym, jakis nieszkodliwy komunikat midi połozyć na starcie i zakonczeniu wowczas program tak wyexportuje jak bedzie w szerokosci swej widział te dwa najbardziej rozległe od siebie komunikaty
Re: Export MIDI w Cubase 5
...ja spróbowałbym, jakis nieszkodliwy komunikat midi połozyć na starcie i zakonczeniu wowczas program tak wyexportuje jak bedzie w szerokosci swej widział te dwa najbardziej rozległe od siebie komunikaty...
Ja zaś zajrzałbym do projektu coby przekonać się, czy aby prawy lokator nie jest bardziej na lewo niż lewy. Przy tym w tzw. midi to można mieć np. majtki
[addsig]
Ja zaś zajrzałbym do projektu coby przekonać się, czy aby prawy lokator nie jest bardziej na lewo niż lewy. Przy tym w tzw. midi to można mieć np. majtki

[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.